En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Göra egen hot sauce  (läst 2266 gånger)

spenaten

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 25
    • Visa profil
Göra egen hot sauce
« skrivet: 2015-07-26 19:22 »
Någon som testat att göra egen hot sauce?

webguide

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 950
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
SV: Göra egen hot sauce
« Svar #1 skrivet: 2015-07-27 10:54 »
Du menar starkt kryddad bbq-sås?

Jag har gjort egen "Tabasco" på Trinidad moruga scorpion, den är hot kan man säga! :)

spenaten

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 25
    • Visa profil
SV: Göra egen hot sauce
« Svar #2 skrivet: 2015-07-27 11:08 »
Ja du vet små flaskor du kan köpa på affären med rött/orange innehåll typ tabasco.
Hur ser ditt recept ut?

kurt

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 448
    • Visa profil
SV: Göra egen hot sauce
« Svar #3 skrivet: 2015-07-28 08:58 »
Traditionell Tabasco är ju fermenterad, hemgjorda varianter brukar innehålla vinäger i stället. I vilket fall som helst är det viktigt att ha koll på pH-värdet om man skall spara den en längre tid.

http://thehotsauceaddiction.com/homemade-hot-sauce/

webguide

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 950
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
SV: Göra egen hot sauce
« Svar #4 skrivet: 2015-07-28 10:21 »
Jag kokar chilifrukter i en lag på salt och vinäger, sen mixar jag alltihop och låter det stå i rumstemperatur i ca 4 veckor. Sen silar jag av det, klart. :)

spenaten

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 25
    • Visa profil
SV: Göra egen hot sauce
« Svar #5 skrivet: 2015-08-03 10:51 »
Kanske på sin plats att jag lämnar ett recept då jag startat tråden:-)

2 paprikor
2 chili
2 vitlök
1 msk paprikapulver
1 msk koriander
1/2 dl äpplevinäger

baka grönsakerna i grillen/ugn tills dom är mjuka, mixa till en gröt. Sila därefter. Såsen passar förträffligt till kycklingvingar.
gröten som blir över blir en tung deltagare i en köttfärssås.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Write pancake in Swedish!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -