Nästa gång som du ska spritsa någon form av grädde så tar du ett gelantinblad och smälter i vattenbad med en msk vatten. När bladet har smält så ställer du det åt sidan när nu vispgrädden börjar att vispas till halvfärdig slår du i gelantinlösningen och fortsätter att vispa tills den är klar. Detta är mycket bra alldrig problem med att grädden inte sitter på plats eller vattnar sig. :-*
1 blad gelantin räcker till halv liter grädde 40%.
Detta förutsätter att du tål gelantin OBS.
/rolf
Tack Rolf. Ett värdefullt tips. En annan variant är syltsocker eller rent pektin.
~Paul~
Gräddtårtan borde få en egen dag likt kanelbullen! Nu minskar risken dessutom för misslyckanden! ;)
Men hallå, då är den ju inte äkta. Det är ju en tillsats. Den har ju ett E-nummer. Tänk och ett bageri hade gelatin i grädden, vilket fusk! ;)
Syltsocker visst en helt suverän produkt. Tackar Paul!!!!!!!!!!
/rolf
Citat från: roffekock skrivet 2009-03-07 21:58
Syltsocker visst en helt suverän produkt. Tackar Paul!!!!!!!!!!
/rolf
NP :)
~Paul~
Jag gillar fusk om det gör att resultatet ser snyggt ut. Sagt av en som inte går ut utan smink! ;D
Citat från: roffekock skrivet 2009-03-07 15:09
Detta förutsätter att du tål gelantin OBS.
/rolf
Finns det gelatin-allergiker?