Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Andreas
 - 2014-10-08 10:40
Vissa sorters mögel är ju rent ohälsosamma, vilka som då är det och vilka som inte är det. Jag hade försökt få bort det så snart som möjligt om jag inte var helt bombsäker på att det var ofarligt. För om det det bildas gift så blir det mer ju längre möglet sitter där.

Borde det inte spela rätt stor roll vilken tid på året man hänger sin skinka? Jag att tänker luftfuktigheten varierar rätt stort över året och luftfuktighet påverkar mögeltillväxten.
Skrivet av agnetasch
 - 2014-10-08 09:33
Nu, efter 3 veckors hängning börjar skinkan smaka lite. Vi gjorde bedömningen att den nog bör hänga minst 6 veckor för att utveckla maximal smak. Men den ser rätt hemsk ut; vit- grön- o svartmögel slåss om utrymmet på ytan. Vet inte om man ska torka den med ättika nu eller när den har hängt färdigt. Någon som vet?
Skrivet av agnetasch
 - 2014-10-03 06:43
Vad ska den smaka då? Salt? Mögel? What? ???
Skrivet av hansaberg
 - 2014-10-02 08:21
Smakade den inget? låter konstigt tycker jag.
Skrivet av agnetasch
 - 2014-10-01 06:27
Nu har min skinkstek hängt två veckor så igår smakade jag på den.Den smakade....ingenting. Låter den hänga en vecka till i en ren handduk.
Skrivet av Andreas
 - 2014-09-27 14:57
Citat från: hansaberg skrivet 2014-09-08 14:00
Skinkan förvara du bäst där den hängde.


Skall den alltså förvaras i rumstemperatur helt utan någon form av förpackning? Vad är det för hållbarhet på den då?
Skrivet av agnetasch
 - 2014-09-24 07:07
Igår bytte jag handduk på min skinka, den såg fin ut. Nu är det bara en vecka kvar :)
Skrivet av hansaberg
 - 2014-09-23 09:19
Ja gör det. men gör 2 på en gång, för dom går åt :)
Skrivet av Mickan
 - 2014-09-22 19:32
Detta blir jag sugen på. Kanske skulle göra en liten. Jag är ju förtjust i lufttorkat och älskar fläskkött. Blir till att köpa en fin bit ekoskinka.
Skrivet av hansaberg
 - 2014-09-12 11:10
Så här ser dom nu ut efter en vecka när jag byter handdukar

Skrivet av hansaberg
 - 2014-09-08 17:43
Brukar vara runt 1 till 1,5 kilo.
Skrivet av Hasse
 - 2014-09-08 17:34
Tack för det, och välkommen till Matforum!

Hur mycket vägde skinkorna som du torkade?
Skrivet av hansaberg
 - 2014-09-08 14:00
Koka önskad mängd vatten tillsätt 1,2 dl salt och 2 krm salpeter per liter vatten. Låt svalna. Lägg skinka i en burk eller bunke och slå på vattnet så det täcker skinka ordentligt och sätt på lock. Ställ i kylen i 4 dagar.



När 4 dagar gått ta upp skinkan och torka den rejält torr. Slå sedan in den i en handduk och knyt år hårt och häng den i ett fönster (ha gärna fönstret öppet)



När en vecka har passerat byt till en ny handduk och låt den hänga i en vecka till sedan är den klar att käka.





Om det skulle finnas lite mögel på är detta bara att skära bort. Skinkan förvara du bäst där den hängde.

Annonser

Powered by EzPortal