Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Thore
 - 2011-06-19 22:47
Jag har ätit färskpotatis på julafton.Eftersom jag har utbildat kockar i det militära i Boden kan jag tipsa er,potatisen frös under kalla vinterövningar.Koka upp vatten lägg i den frysta potasen direkt ur frysen i det kokande vattnet.då hinner inte potatisen reagera för den process som som den normalt gör när den varit fryst.(kokplattan på högsta grad)
Skrivet av jelvis
 - 2008-03-25 23:24
Citat från: Andreas skrivet 2008-03-25 13:09
Jelvis: jag brukar frysa mos ibland och tycker inte det blir speciellt vidrigt... på vilket sätt vidrigt tyckte du?


Vätskan separerade från potatisen och det blev en grå, grynig och smaklös blandning kvar. Har du någon hemlighet?
Skrivet av roffekock
 - 2008-03-25 13:43
Enda skillnaden som industrin har när man fryser pommes eller annan pot är tunnelfrysning vilket är att roterande rör som potatisen passerar under infrysning och det hela går mycket snabbt. Du kan själv prova att blanschera pommesen därefter fritera i hög temp max 1-2 min därefter sprider du ut dom på ett bakpapper och låter dom frysa. När du nu ska använda dom igen så friterar du dom på fullt ös direkt från frysen och du har en krispig fin pommes. Samma sak kan du göra med färskpära, bara ge dom ett uppkok frys,när du ska använda ta ut från frysen direkt kokas i vapeur.
Smarrigt med smör och marinerad böckllingfilé,grovt rågbröd och så en kall.  :D

/rolf
Skrivet av Andreas
 - 2008-03-25 13:09
Jelvis: jag brukar frysa mos ibland och tycker inte det blir speciellt vidrigt... på vilket sätt vidrigt tyckte du?

Vet inte annars om industrin har så jättespeciella metoder, djupfrysningsbyråns råd är att blanchera potatisen innan frysningen och att sen tillaga den direkt från fryst tillstånd då den ska användas. http://www.djupfrysningsbyran.se/om_djupfryst/hantering_potatis.html
Skrivet av Cohen
 - 2008-03-24 22:02
Citat från: jelvis skrivet 2008-03-23 22:36
Hm... Man kan ju köpa frysta pommes så det borde ju gå, tycker jag.


Jo, visst kan man det, men industrin har ju som sagt speciella infrysningsmetoder. Det gåt ju att köpa fryst färskpotatis också, om man nu känner för det. Tror inte det skulle bli bra med hemfrusna pommes.
Skrivet av jelvis
 - 2008-03-23 22:36
Hm... Man kan ju köpa frysta pommes så det borde ju gå, tycker jag.

Fast försök aldrig att frysa potatismos om ni får den idén. Det blev alldeles enastående vidrigt när jag gjorde det för några år sedan.
Skrivet av Cohen
 - 2008-03-23 19:59
Har inte testat själv, men har hört och läst att kokt potatis ska vara ganska svårt att frysa. Att industrin lyckas har tydligen att göra med att dess infrysningsteknik är annorlunda än den man har hemma.

Pommes frites vet jag inte hur det är med, kanhända att friteringen påkerkar.

Men testa du och se hur det går!
Skrivet av bryggens
 - 2008-03-23 13:29
Eftersom vinterpotatissäsongen snart går mot sitt slut undrar jag om någon vet hur det blir om man t.ex förkokar potatisklyftor, och sen fryser in dom.
Eller om man gör egna pommes frites och fryser in efter att ha gjort 1:a friteringen.Tar upp och kör den andra friteringen i fryst eller upptinat skick.
Funkar detta? Någon som testat?

Annonser

Powered by EzPortal