Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av arwidtt
 - 2011-07-31 15:01
Skulle rekommendera en porsche kniv, fick en så som en premie till gourmet tidningen, är så hemskans nöjd med den. Finns kocknivar som kostar mellan 800-1100 kr. Utseendet tar ett tag innan man vänjer sig vid, men de ligger jäkligt bra i mina händer i alla fall. Global är tokigt överskattade.

http://www.cleancut.se/index.php?page=shop.browse&category_id=20&option=com_virtuemart&Itemid=53

Eller så skulle jag köpa en satake, de är billiga som attan och håller sig vassa rätt bra. Då kan du köpa två ;)

Annars kan jag tipsa om ebay, det säljs mycket japanska grymma wa-gyuto´s där, kan rekommendera länken nedan, han skickar det som en present så slipper du tullen.

http://stores.ebay.com/BluewayJapan
Skrivet av dePaul
 - 2011-02-16 17:53
Citat från: Gilius skrivet 2011-02-08 20:23

@dePaul
Har du en länk till den ?

http://www.japanesechefsknife.com/KAGAYAKIVG-10.html

Kniven kostar omräknat till svenska kronor: 843:-

Därtill kommer förstås tull och avgifter om man har otur. Själva frakten brukar gå på $ 7.

Skrolla ned.

~Paul~
Skrivet av JanneG
 - 2011-02-09 16:22
Citat från: Andreas skrivet 2011-02-09 10:19
Vore toppen om ni som föreslår olika knivar kunde komma ihåg att också nämna ett ungefärlig pris för dem så att man direkt får ett hum ifall de kan tänkas vara något som passar den egna plånboken!


Sorry ;-)
Hattorin ligger på 2195 kr på CleanCut.se där jag köpte min... Kanonbra service på den butiken åxå...

Länk: http://www.cleancut.se/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=603&category_id=68&option=com_virtuemart&Itemid=53
Skrivet av Andreas
 - 2011-02-09 10:19
Vore toppen om ni som föreslår olika knivar kunde komma ihåg att också nämna ett ungefärlig pris för dem så att man direkt får ett hum ifall de kan tänkas vara något som passar den egna plånboken!
Skrivet av JanneG
 - 2011-02-08 20:59
Köpte själv en Ryusen Hattori HD-8 nyss.... kostar lite mer är de pengar du vill lägga ner på en kniv, men jag bara måste få rekommendera den iaf... Snygg, riktigt vass och perfekt balanserad... :-)

/Janne

Skrivet av Gilius
 - 2011-02-08 20:23
Jag har ett gäng Wusthof classic som jag kom över, jag tycker de passar mig bra, litet tunga kanske men bra blad och håller skärpan bra.

@dePaul
Har du en länk till den ?

/gilius
Skrivet av dePaul
 - 2011-02-08 16:40
Mitt råd är en Kagayiaki KV-6 i VG-10 stål. Mycket kniv för pengarna.

~Paul~
Skrivet av Iggle
 - 2011-01-26 10:17
Hejsan,
Har en uppsättning Globalknivar och de har funkat bra å så. Men ja tycker inte de är så sköna att använda speciellt om man ska skära i lite hårdare grönsaker som morötter osv. Så skär det in i pekfingret.

Det ja letar efter är en kniv som skall ersätta min G-2. Gärna lite tyngre och greppvänligare än G-2:an

Har sneglat lite på Wusthof Le Cordon Bleu tycker de verkar prisvärda.
Sen fick ja tips att kolla in de japanska Hiromoto Gyuoto 18cm i Gingami No.3 serien.
http://www.japanesechefsknife.com/images/Img248.jpg


Någon som har erfarenhet av dessa två knivar eller har kanske andra tips?

Det ja letar efter är:
-Kockkniv med Japansk slipvinkel
-Mer greppvänlig
-Mellan 600-1000kr
-Ska vara rätt allround men siktar väll på att byta ut grönsakskniven så småning om också

Fråga gärna om nått e otydligt :)

Annonser

Powered by EzPortal