Muffins i alla de former

Startat av Mickan, 2009-09-30 09:38

Föregående ämne - Nästa ämne

Mickan

Jag bakar massor med muffins och gissar att det är fler som tycker att det är roligt, smidigt och ett bra sätt att testa gränser. Min tanke är att de flesta har bra basrecept men vill dela med sig av sina idéer vad gäller smaksättning och glasyr mm. Både söta och salta!

Hur brukar du göra?

Mina två sista hade en vaniljsmet som bas och den ena smaksattes med klyftor av färska fikon och tunna mandelmasseskivor. Den andra fylldes helt säsongsenligt med syrliga, lokala päron och valnötter.

Ikväll ska jag baka en salt variant med päron, ädelost och valnötter.
Video meliora proboque deteriora sequor

Sunie

Jag brukar använda mig av ett grundrecept för det mesta och sen tillsätta olika saker beroende på vilken muffinsmak
jag vill ha. Senast jag gjorde muffins så vart det 4 olika sorter av samma muffinssmet. Kärleksmums, kardemumma, äpple-kanel och hallon-blåbärmuffins.
Tycker alltid det är roligare att göra flera olika muffinssmaker när jag ändå är igång.

Receptet jag brukar använda mig av finns att kolla in här tillsammans med bild på de 4 olika smakerna jag gjorde senast
http://sunie.zoomin.se/index/98429.html

Min blogg med olika recept på allt jag gör i mitt egna lilla kök<br />http://sunie.zoomin.se/blogg.html

kryddburken

Under tiden jag lagade kvällsmiddag så bakade Joline dessa MEGA-goda Frukostmuffins med valnötter & lingon. Alldeles själv! *stolt mamma*
http://kryddburken.se/2010/02/03/nyttiga-brodmuffins-med-valnotter-lingon/

kryddburken

Bananmuffins blev det i morse av ett par riktigt bruna och trista bananer som låg i kylen!
http://kryddburken.se/2010/03/02/bruna-bananer-blir-bananmuffins/

Mickan

Jag bakade stora muffins som smaksattes med citronskal, tranbär och pumpafröön. Härligt frisk och syrlig smak.
Video meliora proboque deteriora sequor

Mickan

Idag har jag bakat dessa muffins som är ett eget recept med inspiration från några andra. Det blev 10 stora muffins.

3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljpulver
VISPAS VITT

50 g smält smör
1 dl mjölk
BLANDAS I ÄGGSMETEN

2 dl malna hasselnötter
2,5 dl vetemjöl
5 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 krm salt
TILLSÄTTS TILL BLANDNINGEN

Jag vet att vi diskuterat mängden kakao innan och jag tillhör den grupp som vill ha riktigt mörka och kakaofylliga så jag tycker att den här mängden är toppen.
Video meliora proboque deteriora sequor

annamaria

Har idag bakat bärmuffins (hallon och blåbär). Tog receptet i Sju sorters kakor. Enkelt men jag gillar inte att klicka ur smeten i formarna. Gillar att hälla, enklare så. Goda blev dem i alla fall!

Matmamma Karin

Jag har ett fint basrecept med olja istället för smör, som jag smaksätter på olika sätt - min senaste favorit är att fylla dem med kolasås - den härligt goda man får när man kokar en burk kondenserad mjölk i några timmar. Sen brukar jag använda vaniljessens istället för vaniljsocker, det tycker jag blir fylligare.
Matmamman

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal