Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Birgitta

1
 ;DKul att läsa att så många gör eget potatismos. Min favorit potatis i all lägen är King Edward.  Jag delar potatisen kokar den i osaltat vatten, häller av vattnet tillsätter smör, mjölk, vitpeppar och salt. vispar med elvisp snabbt och lätt till ett fluffigt mos. 
KE är också utmärkt till gratäng och Jansons Frestelse.
2
 ;) håller med om att det blir ännu billigare att göra allt från grunden. Godare också, men det är rätt så bekvämt att ha  kulturen från mejeribolaget.  Det är inte alltid jag har lust att baka själv och det finns en del köpebröd som år helt ok. Men jag ska prova att göra själv någon dag.
3
Jag har inte provat att göra egen surdeg. så jag kan inte jämföra smak och konsistens på bröden. Bröd med den här kulturen ger saftiga och hållgara bröd.Det är en snabbbare process. Och jag riskerar inte att få med några bakterier som jag inte vill ha. Jag gör en sats, bakar lite när den färsk. Fryser in resten.
4
vet inte men det är väldigt smidigt.
5
Jag har prenumererat i ca 3 år. Får två påsar surdegskultur varannan månad. + två recept kort. det kostar 65 kronor. 1 påse ger färsk surdeg till ca 10 bröd (limpor).
Man kan bestämma leverans täthet själv.

www.mejeribolaget.se
6
antar att mejeribolaget kom till innan arla fanns. då det fortfarande fanns små mejerier. På hem sidan finns det nog historik. Man kan även prenumerera på yoghurtkultur.
7
Jag har inte varit så bra på att baka matbröd. Men sen jag började använda Mejeribolaget surdegs kultur får jag till jätte saftiga och goda, hållbara bröd. Jag prenumererar på kulturen och får receptblad med varje sändning.
Gå in på Mejeribolagets hemsida så får du veta mera.

Annonser

Powered by EzPortal