2024-04-19 05:56

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - MiGa

1
Ska göra en gryta där det ska vara chocklad i , någon som kan ge tips om vilken sort som passar bäst?

Receptet kommer från Sb hemsida. http://systembolaget.se/Applikationer/Recept/SopporGrytor/Mustigoxchiligrytamedlimemarineradebonor.htm

MiGa
2
Övrigt om mat / Matmässa i Malmö
2009-10-13 22:07
Äntligen en matmässa i Malmö.Någon som ska gå?


http://www.alskamat.se

3
En mycket bra bok om hur du Väljer , Hanterar  och tillagar kött av Håkan Fällman.
4
Igår blev det premiär på vår hemgjorda limoncello och den blev perfekt i både smak och doft.
Receptet kommer från kokboken Italia amore.

5 mellanstora citroner , ekologiska
5 dl ren sprit, jag använde okryddat brännvin
400 g socker
5 dl vatten

1. Tvätta och torka citronerna.Skala av det gula på skalet från citronerna med en potatisskalare.Undvik det vita , som ger en besk smak.
2.Låt skalen dra i spriten i en väl rengjord burk med lock i 2 veckor.
3.Koka upp socker och vatten och rör tills sockret löser sig.Låt sockerlagen kallna.
4.Häll spriten genom ett kaffefilter eller genom en sil med ren kökshandduk.
5.Blanda sriten med sockerlagen, smaka dig fram med lite i taget till en bra balans.

Väl värt att vänta på ;D
5
Någon som har ett gått recept på fläsk? Här är ett som jag rekommenderar varmt.

Läste i Livets Goda om ett recept på grissida (fläsk) som lät helt fantastiskt som måste provas.
Hel grissida eller bröstsida som vissa kallar det för köptes hem benad och broskad.

Koka upp en stor kastrull med vatten och salt.Rispa fettsida(har tagit av svålen)på köttstycket med en vass kniv i ett dekorativt rutmönster.Doppa köttet i vattnet någon minut.Detta gör att fettet binds och inte smälter direkt senare.Ta upp och torka stycket .Gnid sedan in det med salt ,  peppar , färska kryddor , rostad vitlök och annat gott.Jag tog även torkad lavendel som är kanongott till gris.
Lägg sedan köttet på en plåt och ställ sedan ytterligare en plåt ovanpå med en tyngd på.Låt sedan grissidan baka i ugn ,70 grader,under press i ca 8 timmar(över natten är perfekt).Grilla avslutningsvis fettsidan på köttet på grill eller med hjälp av grillelementet i ugnen(högsta temperatur)till fettet är knaprigt.

Kan bara säga att det blev sjuktgott även kall dagen efter på mackan


6
Hur tinar man räkor fort ?
7
Medieavdelning / Bullar av stål
2009-02-24 15:48
Någon som såg programet på SVT2 "Bullar av stål" igår? I Camilla Plums bakprogram används bara ekologiska produkter.
Programmet som sändes tidigare i Danmark skapade en smärre revolution för ekologiska spannmål där.Hoppas att vi svenskar får samma kick av programmet som våra grannar fick.
Tyckte det var ett bra bakprogram där dom kommer att berätta grundläggande om olika degsorter och hur olika korn och vete fungerar när man bakar. Ska bli skoj att följa programmet som är i 6 delar. Vad tyckte ni?
8
Någon som har ett tips på en bra pastamaskin?
9
Vetgirig, frågelåda / Mat/Dryck
2009-01-20 21:51
Alla skriver in om vad dom har ätit.Varför inte skriva vad man druckit till också.
På det sättet kan man få hjälp med vinet till maten.Vissa forum-medlemmar har uttryckt en önskan om en vintråd så detta kan kanske hjälpa till. Vad tycker ni?
10
Medieavdelning / Sällskapsspel
2009-01-07 00:28
Köpte sällskapsspelet Sybarit inför nyår. Ett spel som går ut på att svara på frågor om Kategori A mat, B dryck, C etikett,seder,sällskapsliv och det dukade bordet, D allmäna frågor kring mat och dryck.Ett mycket trevligt och lärorikt spel som är perfekt efter en god middag med vänner eller bara frugan/mannen :)
11
Var på citygross och handla och såg att dom hade plockat bort skånemejeriets mjölk,grädde och en massa annat istället hade dom satt in Arlas produkter,blev skit förbannad.Numera handlar jag inte mjölk på citygross utan köper det på ett annat ställe.Tydligen så har folk klagat för när man läser reklamblad från andra kedjor så står det "vi säljer skånsk mjölk" ;D
Vad tycker ni om detta?
12
Någon som ätit Biff Wellington? Var det gott? :)
13
På lördag vankas det kalkon och nu undrar jag vad brukar ni fylla den med? Själv brukar jag bara ha katrinplommon och äpple.Vilka tillbehör har ni?Jag har dansk sparrispotatis till och brysselmix efter ett recept i Allt om mat (Nr20 2007) som var kanon.Och givetvis sås gjord på skyn från kalkonen :P
Till 10 Pers:
500g brysselkål
3-4 rödlök
125g rökt sidfläsk
50g grovt hackade vallnötter
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl marsalavin
Gör så här:
1.Ansa brysselkålen och koka dom ca 3 min i lättsaltat vatten.Spola dom i kallt vatten och låt rinna av.
Skala och skär rödlökarna i klyftor.Strimla fläsket.
2.Hetta upp en rymlig stekpanna.Fräs fläsket ca 2 min.Blanda ner kål,lök och nötter och stek ca 1 min.Krydda med salt och peppar.Häll på vin.Låt det koka in ca 1 min.Servera varmt om tillbehör till kalkonen.



14
Köpte Kvällsposten idag och då fick man första boken av Mat från hela världen på köpet (Italien).Där var ett recept på
citronpannacotta och där skulle inte vara något gelatin utan något som kallas gelesocker multi  ???
Någon som vet vad det är och var man kan köpa det?
15
Har tänkt att köpa ny spis men har ingen riktig koll på vad som är bra,induktionspis eller häll,inbyggd ugn.
Var och tittade på Smegspisar och blev riktigt imponerad av både stil och funktioner.
Vad har ni för spisar?
16
Min fru har nyligen köpt den svenska upplagan av Ät rätt för din blodgrupp(efter ett tips från en bekant som har följt den ett bra tag) givetvis blev man nyfiken och började läsa den.Klart inressant bok tänkte jag skulle följa den en tid framöver och se om det gör någon skillnad .Någon som har provat det?
17
Såg att det inte fanns en Gin-tråd så jag undrar vilken är er favorit.
Fick hem en flaska Tanqueray No.10 nyligen och WoW vilken gin :P.Satt först och smuttade på den med lite isbitar och senare med med lite sodavatten helt underbar.
Vilken är er favorit?
18
Vilka inläggningar brukar ni göra under sommaren?
Förra året gjorde vi :
Inkokta päron i vanilj
Fikon i Konjak ( Åt upp dom sista i Mars månad,riktigt goda  :P
Plommonsylt
Chutney
Detta året lär vi göra samma Plus lite annat också  ;D
19
Någon som har ett gott recept på Rumtopf? :)
20
Någon som har ett bra recept på patè ej på fisk utan på vilt ,anka eller annat kött?

Mvh MiGa

Annonser

Powered by EzPortal