2024-03-29 13:08

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - nk

1
Jag skulle skära till ett par paprikor, en gul & en röd. Jag upptäckte de här "felen" på dem:

Den gula paprikan:
Det var en grön utväxt inuti, förutom delen med kärnhuset som brukar sitta där. Den gick att skära bort utan att det blev något synligt kvar.

Den röda paprikan:
Det var en skrovlig yta på insidan av det röda "köttet".

Tror ni det kan vara farligt att äta dem?

Nu till frågan om omeletten:

Måste man tillaga hackad lök & paprika som man ska ha i en omelett innan man lägger dem i omelettsmeten?
2
Kolla in knivarna i Fällknivens CMT-serie här:
http://kokskniven.com/list_search.asp?lang=sv&q=cmt

3
Vad är det du inte tycker stämmer vilsjin?
4
Så här skriver tillverkaren Fällkniven om den konvexa eggen:

"Det vanliga är att knivar (i allmänhet) är planslipade och därefter försedda med en särskild brynvinkel. Att detta är vanligt beror på att det kan ske helt automatiserat."

"Våra slidknivar är försedda med en konvex egg och den kan bara framställas om man håller kniven i sin hand, dvs ett rent hantverk. En konvex egg kännetecknas av att den går kontinuerligt över i en vass egg. Den eggen är enligt vår åsikt den vassaste/starkaste eggkonstellationen."


Angående vilket stål det är i Fällknivens knivar står det i faktan om kniven längst ner, t ex på K1:

Modell: K1 Blue Whale
Totallängd: 330 mm
Bladlängd: 200 mm
Bladbredd: 46 mm
Bladtjocklek: 2,5 mm
Stål: Laminerat VG10
Hårdhet: 59 HRC
Skaftmaterial: Thermorun


Jag har hämtat informationen från tillverkaren.
5
Välj en kockkniv!

Kockkniven är den viktigaste och mest användbara kniven. Den kan användas till allt från att hacka grönsaker till att skära kött.

Bladet är vanligtvis mellan 20 och 30 cm. Det är konvext för att kniven enkelt ska kunna "vaggas" mot skärbrädan när man skär. Vissa varianter har hål i bladet eller räfflor på sidan om eggen för att grönsaker som t ex gurka lättare ska släppa från bladet.

www.kokskniven.com

"Kniven är det viktigaste redskapet i restaurangköket. Även i hemmaköket är kniven ett viktigt verktyg. Ska du bara köpa en kniv så är det en kockkniv."
6
Jag har en webbutik med köksknivar & tillbehör www.kokskniven.com
7
Nu säljer vi knivar från Global, bl a Sashimi G11, 24 cm, som du hittar här:
http://kokskniven.com/tillverkare/global/global-kockkniv-sashimi-g11/

Här hittar du de andra Globalknivarna:
http://kokskniven.com/tillverkare/global/
8
Kökskniven har funnits på nätet sedan December 2012. Vi säljer köksknivar & tillbehör.
www.kokskniven.com

Annonser

Powered by EzPortal