Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av roffekock
 - 2007-10-15 08:22
Fördelen med dessa provrörshållare är att om man ska fylla sina chili så rinner ingen fyllning ut. :D
Om du nu tvunget ska ha handskar så säljer Apoteket gummihandskar av engångstyp både sådana som är talkade och naturella inuti. Men det är överspel att tänka på det. Om du använder min metod kommer du aldrig i kontakt med kärnorna
Svenska Chilepepparföreningen här finns annars mycket att lära sig om chili.
och här har du en otroligt go länk till chili.
http://www.chilihead.se/
Skrivet av Andreas
 - 2007-10-15 08:07
Ser mest ut som nåt slags provrörshållare!

Citat från: justrom skrivet 2007-10-13 16:46
I min affär kallar de en ganska avlång chilifrukt för spansk peppar. Den är grön eller röd och är ganska svag jämfört med andra sorter. Är det habanero, piri piri, jalapeno, chipotle, o.s.v. så kallar de den för vad de heter.


Fast det där är knepigt - tycker ofta det skiljer mycket i styrka på omärkt chili.

Citat från: Kocken skrivet 2007-05-18 11:34
Om man inte är van att handskas med chili och ska kärna ur dem, så är tunna gummihandskar ett tips.


Typ diskhandskar eller nåt ännu tunnare? Vilka affärer säljer lämpliga gummihandskar för chiliurkärning?
Skrivet av Sweber
 - 2007-10-14 22:39
Coolt.
Skrivet av roffekock
 - 2007-10-14 08:52
Här har du en bild på denna rack enkel att tillverka.  ;D
Skrivet av Sweber
 - 2007-10-13 19:52
Citat från: roffekock skrivet 2007-10-13 15:25
Om du vill kan jag sätta inen bild på en sådan rack.


Jaa tack!!!!
Skrivet av justrom
 - 2007-10-13 16:46
Citat från: Kocken skrivet 2007-05-18 11:34
Till exempel säljs ofta en chilisort som de kallar spanskpeppar, de roliga med det är att de finns typ 150000 sorter spansk peppar, allt från mild som paprika till stark som habbanero.


I min affär kallar de en ganska avlång chilifrukt för spansk peppar. Den är grön eller röd och är ganska svag jämfört med andra sorter. Är det habanero, piri piri, jalapeno, chipotle, o.s.v. så kallar de den för vad de heter.

Jag kärnar ur min utan handskar, men då jag är en fegis använder jag nästan bara den spanska pepparn som ju som sagt är ganska svag.

Skrivet av roffekock
 - 2007-10-13 15:25
Det är ju inte alltid som man vill dela på den som om man tex ska fylla den. Jag brukar skära av toppen och sedan tar jag en potatisskalare kör ner den och snurrar runt och vips är den kärnfri. Dessa chili är utomordentligt goda att fylla med cheddarost och helgrilla stående. Man kan låta tillverka en sk rack  en plåt som är böjd i båda ändarna ung 3-4 cm sen borrar man hål stora som ett normalt pekfinger ca 10-12st. Nu kan du ställa dina chili i din smoker el klotgrill och köra på. Om du vill kan jag sätta inen bild på en sådan rack.
Skrivet av Rob
 - 2007-06-19 14:34
Paprika på det sättet är ok, men chilli är svårare. Tyvärr tycker jag (snål som man är) att det blir lite mycket spill med paprikaändorna...
Skrivet av crlhrv
 - 2007-06-19 13:32
Hmm det där är vad jag kallar att strimla en morot. Chiliurkärningen måste definitivt testas.
Skrivet av Rob
 - 2007-06-19 13:14
Jag jobbar på att lära mig detta sättet..... (en bit in)

http://www.youtube.com/watch?v=F1wNO6vFCI0&NR=1
Skrivet av crlhrv
 - 2007-05-31 22:13
Haha nä inte om jag är ute efter att det ska vara starkt i alla fall. Men chili smakar ju i alla fall någonting, dödssåsen smakar bara starkt.
Skrivet av Urban
 - 2007-05-31 22:09
Efter din fight med Mega Death såsen så lär du aldrig behöva kärna ur en chili igen  :)
Skrivet av Urban
 - 2007-05-20 18:41
Det kan ligga nånting i det faktiskt..
Men även färgen kan spela roll hur stark frukten är.
Mina egna erfarenheter från Thailänsk Chili, eller Thailänsk piri piri (som det heter på affären) så är den gröna frukten mycket starkare än den röda.
Kan det vara så att mängden capsaicin minskar eftersom frukten mognar?
Skrivet av crlhrv
 - 2007-05-20 10:24
Spontant skulle jag säga att mindre frukter är starkare, men det är givetvis ingen regel. Bör ha något med koncentrationen av capsaicin att göra, större frukt ger mindre koncentrat och tvärt om.
Skrivet av Andreas
 - 2007-05-20 10:10
Kan man dra några som helst slutsatser om styrkan utifrån formen på chilifrukten?

Annonser

Powered by EzPortal