Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - joakimc

1
Jag gav mig också på att experimentera med ägg i helgen och slängde faktiskt de första försöken innan jag sprang på denna tråd och insåg att vitan faktiskt "skulle" ha snorkonsistens och det inte var jag som gjort fel. Jag hade hoppats få något mycket fastare och var lite besviken över resultatet. Angående smaken så var det ju inget fel på den och det kanske bara är en fråga om att min hjärna måste omkalibreras lite för att acceptera konsistensen.
2
Citat från: Mickan skrivet 2010-10-18 19:37
Infusion!
Ibland är det så trevligt enkelt :)
3
Nån som har en bra översättning på "infuse", i den bemärkelsen att smaksätta genom att något får dra ut smak från något annat?
4
Jag tycker också att det är lite synd att det inte går att hitta nåt om stålkvalitén. Efter bara ett par dagars användande är jag hittils väldigt nöjd med den. Den är också väldigt lätt att ta isär och det känns inte som om mekanismen kommer att slitas ut och börja glappa i första taget. Återstår att se hur den fungerar under längre tid.
5
Det blev en delbar sax från OXO, 250kr i butik. Klippet känns mycket bra men jag återkommer med en användarrapport. Tyvärr fick jag göra avkall på ett av mina kriterier; estetiken. Det var lite synd för särskilt vacker är den inte. http://www.oxo.com/p-433-kitchen-herb-scissors.aspx
7
Citat från: Andreas skrivet 2010-10-09 10:45
Men blir det inte lätt strul med mekanismen för att ta isär saxen då, att saxen börjar glappa och så? Finns olika isärtagningsmekanismer som är mer och mindre bra?

Bra fråga som jag inte kan svara på. Jag ska se om jag kan inhandla en delbar sax idag och så får jag väl dela med mig av erfarenheterna efter en tid.
8
Bra länkar. Ser ut som att det blir till att göra ett nytt försök igen i veckan
/Joakim
9
Här kommer ett par veg Meze förslag från boken en halv grek plus turk;
Aubergineröra, blomkålsröra, rostad paprika, rödbetor & fetaost med balsamico.

Jag gillar också rotfruktsplattor (riv vad man nu vill ex pumpa, morot, potatis etc) och blanda med äll och lite vatten och stel.

Nu finns ju också mycket svamp att få tag på, kanske en skivad portabello eller kantareller?
/Joakim
10
Citat från: kryddburken skrivet 2010-10-07 22:55
Just de! Den heter Kricka sa han också! Inte Krika.

Det blev också min klusion efter att ha bläddrat i lite djurböcker. Intressant att det var en bok som gav svaret och google kunde inte lista ut att det var Kricka man letade efter.

Det var för övrigt ingen större smaksensation. Jag visste ju att de va små (svårt att missa) men det var lite för pilligt att koma till köttet.

Tack för att du hörde med din far :)
11
Citat från: Andreas skrivet 2010-10-07 09:33
Vad är fördelen med det?


Underlättar rengöring
12
Undra om det är samma underleveranör som producerar samma sax till alla märken. Wustof har också flera som är nära på identiska med dessa.

http://www.wusthof.com/desktopdefault.aspx/tabid-147/52_view-389/categories-389
13
Jag var häromdan på jakt efter rapphöna men vilthandlaren hade ingen och sålde mig istället några småfåglar som hette Krika. Jag har aldrig hört talas om Krika förut och en sökning gav heller inget. Jag såg däremot att det finns en del av orten Klippan utanför Helsingborg som heter Krika och jag börjar undra om de inte var märkta med vart de kom ifrån.

Finns det någon som kan upplysa mig om vad jag fick med mig hem. De smakade ganska vilt, väldigt likt duva, fast de var pyttesmå.

Edit:
Efter lite letade lite i fågelboken hittade jag fågeln Kricka, så det var visst en felstavning (och felaktigt uttal) från vilthandlarens sida. Det är för övrigt en liten simand.

Jag kom förresten på att denna post nog ligger fel och snarare hör hemma i frågelådan. Ber om ursäkt för det.
14
Rätt ny på bloggfronten och har ännu inte helt hittat ett format jag är nöjd med, men sakteliga ska det väl komma.
Bloggen handlar om matlagning i allmänhet och är mest en antekningsbok över mina kulinariska misstag och framsteg. Äkta är mantrat och jag håller mig så långt borta från halvfabrikat som är praktiskt möjligt.

http://manuellmat.blogspot.com/

/Joakim
15
Slottsträdgården har kanonbra mat.
Pic Nic i Västra hamnen är sjysst, men mest för take away då de har väldigt begränsat med sittplatser.
Masala house är bästa indiska för mycket bra pris (två rätter för 55,-)
Konsthallen håller alltid hög nivå.
16
Nån som kan rekommendera en bra kökssax? Estetik är väldigt viktigt då den ska hänga på magnetlisten så orangea Fiskars eller liknande går bort. Om man nu får komma med önskemål ska den helst vara delbar också.
17
Bröd var en kanonidé som jag garanterat ska pröva i helgen. Kanske ha i lite pumpa också för att förstärka effekten?
18
Citat från: CII skrivet 2010-09-16 18:16
Jag kanske missförstod dig. Är det så att du menar böcker om vegetarisk fine dining?

Gastronomi var kanske lite väl pretantiöst skrivet. Finmat är vad jag menar  :)
19
Citat från: johanbe skrivet 2010-09-15 23:22
Pasta på skrädmjöl? Vem kom på det? haha


no guts, no glory :)
20
Nu ska jag bara inte skylla på hustrun, jag gillar faktiskt också fullkornspasta. Det är ganska kul att variera olika mjöler för att få olika konsistenser. Det enda jag hitintills stött på som absolut inte faller mig i smaken när det gäller pasta är väl skrädmjöl. Det smakar lite som att det är grus i pastan om man har det i (och vad ni än gör, försök inte göra surdeg på skrädmjöl).

Annonser

Powered by EzPortal