Citat från: roffekock skrivet 2007-08-22 13:14
vet du var uttrycket ribs kommer ifrån? Det skulle jag gärna vilja veta.
Citat från: Fredrik Goldhahn skrivet 2007-08-22 13:08
Att koka ribbor är inte fusk Roffe...man kan koka ribbor utan Liquid Smoke också =) Hur många restauranger tror du har en "smoker" och tid att låta dem gå i tre timmar? En ribba, är en ribba, är en ribba..."det finns fler än ett sätt att tillreda en kamel på" som min gamle köksmästare på "Statt" i Rabat sa en gång...
Citat från: Fredrik Goldhahn skrivet 2007-08-21 18:25
Andreas och Urban...Koka ribborna tills det är klart = när köttet nästan släpper från benet, Ribb-koket kan återanvändas att koka mer ribbor i om man gör det ofta dvs direkt eller dagarna efter (sila bara), och ja, jag tror "alla" kockar förkokar sina ribbor på restaurang. Se där! "En välbevarad hemlighet"! =)