Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Rob
 - 2007-07-21 10:53
Jag konstaterade igår att mina drälla är för stora för att passa i min maskin, så jag har aldrig kört dem.
Haft dem ca 6 månader och de ser helt ok ut förutom vissa lite djupare snitt från knivar.

Håller med Anso om att de inte går att böja med en hand, men jag böjer med två och sedan "skakar" jag av grejjerna ner i påsen. Det sista stryker jag av med handen eller en matkniv.
Skrivet av Anso
 - 2007-07-21 00:43
Kom igår (förrgår?) på att jag faktiskt alltid har saker på skärbrädan då jag ska tömma bort en del så jag plockar upp det istället. Skärpte till mig för att testa hällfunktionen och kom fram till att om jag ska få bra böj på drälla så måste jag använda båda händerna och då har jag ingen hand över till att putta på grejerna (som inte är hala och halkar av av sig självt...). Får införskaffa en vikbar skärbräda istället... Om nu behovet infinner sig ;)
Skrivet av Anso
 - 2007-07-14 18:47
Jag har två drälla som mest står och dräller :D Man ska inte köra dom i maskin men jag har inte märkt något på dom då jag gjort det. Använder dom inte så ofta då jag gillar dom vanliga tjockare i plast (även dom från ikea ;)). Det är inte så att jag inte gillar dom, bara av gammal vana tar jag en "vanlig" skärbräda.  Jag instämmer i Robs åsikter, lite mjuka i materialet (lätt att skära ned i, men också då bra böjlighet) men samtidigt lagom tjocka att funka för sig. Får ta mig i kragen och använda dom lite mer :D
Skrivet av Andreas
 - 2007-07-14 17:58
Ah blir intressant att höra. Hur länge har du haft dina?
Skrivet av Rob
 - 2007-07-14 13:34
Jag TROR att de gått i maskin, men jag är inte säker, jag handdiskar dem oftast. Har de gått i maskin så har det inte hänt något. De böjer däremot mkt om de blir ojämt varma (spolade med hett vatten). Jag provar att köra en nästa gång och ser vad som händer. Återkommer!

Har inte slitit ut dem ännu, eftersom jag har en till grönt, en till kött mm så blir de oftast bara navända till frukost å så.
Skrivet av Andreas
 - 2007-07-14 11:06
Tack för Drälla-tipset Anso! Har du prövat den?

Rob, du som har prövat, hur länge håller en Drällabräda? Går de att köra i maskin?
Skrivet av Rob
 - 2007-07-13 21:13
Jag har en variant från Duka eller cervera (glömt vilket) och ett antal från Ikea. Ikeas är betydligt tjockare i materialet men också lite mjukare. Det innebär att jag ibland "kör fast" i brädan med vassa knivar.

Totalt sett, Ikeas variant är för priset utmärkta och tillräkligt tjocka för att inte kännas hårda på stumt underlag. De tunnare använder jag endast liggande på en träbräda (eller ovanpå Ikeas!)
Skrivet av Anso
 - 2007-07-13 14:13
Ikea har den mjuka böjbara skärbrädan Drälla 2st för 15kr

http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/00066680

(Kanske inte lika exklusiva som W&W men lite billigare  ;))
Skrivet av Andreas
 - 2007-07-13 11:37
Ja det är säkert både den billigaste och mlljövänligaste lösningen!

Såg häromdan att Werner & Werner har en annan variant av tunna skärbrädor som verkar hålla länge och där de mer pekar på fördelen att man kan böja plattan för att hälla av det man skurit villket ju inte låter så dumt. Ett 4-pack olikfärgade plattor kostar 139 kronor.
Skrivet av Kari
 - 2007-07-04 08:18
Att det finns gejer, man blir ju förvånad!

Själv kör jag med en tidning på diskbänken när det är fisk och slabbigt på gång. Hur smart som helst, eller?
Skrivet av Andreas
 - 2007-06-12 08:34
Jo för stor-jobb som fester o dyl. kan det nog vara en praktisk produkt. Ibland när det är bra pris händer det att jag köper ett par hela laxar som jag gör kotletter :) och filéer :) av och fryser in och då kanske det också vore bekvämt med lite mindre rengöring, fisk blir väldigt slabbigt. Fast nästan 4 kronor styck - nja kanske om de kostat 1 krona. Men som flera är inne på - visst känns det politiskt inkorrekt med artiklar av engångskaraktär, speciellt i dessa växthustider.

Vad jag irriterar mig lite på är marknadsföringen med en förpackning där det står både "säker mat", "hygienisk" och "håller bakterier borta", är inte det att anspela lite för mycket på folks bakterieskräck i största allmänhet?
Skrivet av Knivmannen
 - 2007-06-11 23:02
Det är en engångsskärbräda som passar sig bra till kladdiga arbeten då man inte vill söla ner hela disken eller styckbordet. Att ha den hemma i köket ser jag som onödigt om man inte gör riktigt stora jobb som en fest eller dylikt. Då kanske det kan vara motiverat att ha dem?
Skrivet av Urban
 - 2007-06-11 17:36
Sökte på nätet och fann detta.

http://kyltunnelnab.com/endagsskarplatta/index.htm

Den är alltså en endagsskärbräda
Skrivet av Rob
 - 2007-06-11 17:23
Är du säker på att det är enångs? I så fall onödig.
Är det bara en böjlig bräda så fyller de sin funktion.
Skrivet av crlhrv
 - 2007-06-11 15:24
Väldigt onödig produkt. Är den för dem som är för lata för att diska?

Annonser

Powered by EzPortal