Citat från: Rasmus skrivet 2008-10-15 21:04
Givetvis, jag föredrar också Valhrona (eller ännu bättre märken) framför Lindt, men Valhrona är ju inte alls lika lätt att få tag på överallt. Det är ju inte alla som bor nära chokladbutiker eller har råd att beställa riktig kvalitetschoklad.
Var köper du deras pellets?
Citat från: Rasmus skrivet 2008-10-13 22:40
Ja, Lindt använder tyvärr smörfett i vissa av sina smaksatta choklader men däremot inte i Excellence-serien (i varje fall inte i 70% och 85%, resten minns jag inte nu hur det ligger till med). Det är trist att smörfettet används ibland, för jag skulle gärna ätit många fler Lindt-produkter om det inte hade ingått. Men 70% och 85% tycker jag är helt okej vardagschoklad, och klart den bästa som går att köpa i vanliga livsmedelsbutiker.
"Kan innehålla spår av..." är en varning till allergiker som producenterna använder för att slippa bli stämda (dvs ett resultat av USAs juridiska system där folk stämmer andra för de mest absurda saker, varför det finns de märkligaste varningstexter på produkter...). Det innebär att de chokladerna tillverkas i samma fabrik/med samma maskiner som choklader som innehåller mjölk, nötter osv, och därmed möjligtvis kan råka innehålla mikroskopiska mängder av de ämnena som blivit kvar i maskinerna. Men jag själv och de veganer jag känner bryr oss inte om det.
Amedei, Michel Cluizel och andra finare tillverkare använder aldrig mejeriprodukter i sina mörka choklader. En del av dem sätter ju till och med en stolthet i att inte ens använda sojalecitin eller vanilj, utan enbart kakaomassa, kakaosmör och socker, och eventuella smaksättningar.
Citat från: Andreas skrivet 2008-10-12 09:27
Ursäkta om du satte kaffet i halsen för att jag skojade till det med att haka på Saras formulering. Jag hade givetvis aldrig uttryckt mig så utan hennes egen inbjudning.
Citat från: Andreas skrivet 2008-10-12 09:27
¤ 240 ml chokladpellets (finns speciella vegan- ?)
Det här lät ju riktigt gott med reservation för hur veganchoklad kan tänkas smaka..?
Citat från: Tobias skrivet 2008-10-12 00:46
Tofuglassen är inte gjord på tofu ju. Man kan fråga sig varför den heter så då, men det är bara sojamjölk.
Citat från: Rasmus skrivet 2008-10-11 21:51
Det känns oerhört otrevligt att läsa Andreas beskrivning av Sara som en "jobbig surkärring". Vem skulle inte bli upprörd om priset på en vara plötsligt och utan rimlig förklaring höjs med närmare 50%? Att det sedan visade sig vara en felaktig höjning är inte relevant.
Att det dessutom är forumets moderator som använder sig av sådana uttryck gör knappast saken bättre, du om någon borde väl se till att undvika personangrepp (inte minst mot en person som inte är medlem på forumet)?