Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av webguide
 - 2009-09-12 09:42
Citat från: Fröken Dill skrivet 2009-01-29 09:42
En sökning på nätet gav bara en massa info om att ungdomar använder gräddsifoner med lustgas för att droga sig. TRIST. Jag vill ha en sifon till grädde.



Det beror på att den vanligaste drivgasen för att vispa gärdde är N2O = Lustgas
Skrivet av Rookie-T
 - 2009-07-12 23:36
det är väll om du vill få skummiga såser skulle jag tro. Jag har aldrig kört en sås i sifon. Inte så mkt för det där skummgrejset som har varit på modet.
Skrivet av milaja
 - 2009-07-12 09:45
Det var den här tråden som fick mig att hitta det här forumet eftersom jag letade efter information som inte går ut på att man kan knarka lustgas på den ...

Fler användningsområden än grädde skulle ju göra den ännu mer intressant att köpa! Vad fyller den för funktion när ni gör såser och vilken typ av såser?
Skrivet av Rookie-T
 - 2009-07-12 03:04
ja exakt. vid alla grönsvansade isbjörnar en sifon e skojjiga grejjer. Tänk er havtornsmousse eller kanske en lakritsmousse och en hallonmousse till desserten vid middagen. Och allt görs på ett litet kick. Sifon blir nog nästa inköp alltså. Tillsammans med en riktigt sjysst brännare
Skrivet av Daddy-T
 - 2009-04-24 09:20
360 st räcker ju ett bra tag om man enbart gör grädde. Sifonen går ju även att använda till såser och mousse. När man väl börjat experimentera så går patronerna åt i rask takt.
Lika bra att köpa storpack så behöver man inte snåla på patronerna.
Skrivet av Rookie-T
 - 2009-04-15 00:42
Citat från: kjpil skrivet 2009-04-14 20:44
Man kan ju fråga sig vad deras erbjudande 360-pack lustgas-patroner är tänkta för. 360 liter grädde, är det normalt inköp ens på en jättestor pub?


Dom håller ju i evigheter så varför inte köpa in stora antal om du endå använder det? Priset kan säkerligen påverkas också.

SAAAAMT! att gasen går ur sifonen rätt snabbt och om den får stå..  360 tuber räcker alltså i 360 dagar om du endast använder en per kväll ;) 
Skrivet av kjpil
 - 2009-04-14 20:44
Citat från: patrik.svensson skrivet 2009-01-29 21:51
Sökte på nätet och hittade ett ställe med många olika sifoner
http://www.vinshoppen.se


Man kan ju fråga sig vad deras erbjudande 360-pack lustgas-patroner är tänkta för. 360 liter grädde, är det normalt inköp ens på en jättestor pub?
Skrivet av Rookie-T
 - 2009-04-14 00:00
Citat från: Daddy-T skrivet 2009-03-26 07:33
Första trycket av familjens tonåring resulterade dock i att det fick torkas grädde
från väggar och inredning. Så glöm inte att bara trycka lätt på "avtryckaren" och
håll munstycket ganska nära slutmålet.


Haha! Ja du behöver ju inte oroa dig för att han inhalerar lustgas på helgerna iaf ;) (vid alla grönsvansade isbjörnar va ditt namn var likt mitt såg jag nu med! ;))
Skrivet av Daddy-T
 - 2009-03-26 07:33
Vi premiärtestade vår nyinköpta Mastrad igår.
Perfekt resultat för grädde som spritsades ut på våfflorna.

Första trycket av familjens tonåring resulterade dock i att det fick torkas grädde
från väggar och inredning. Så glöm inte att bara trycka lätt på "avtryckaren" och
håll munstycket ganska nära slutmålet.
Skrivet av patrik.svensson
 - 2009-01-29 21:51
Det funkar superbra med gräddsifon.

Man kan även använda den till chokladmousee, skumma soppor eller såser mm.
Sen får du säkert med lite olika munstycken så du kan spritsa grädden som du vill.
Grädden blir väldigt bra. Man kan styra lite genom hur mycket gas man laddar med.
Väldigt lätt att rengöra.

Sökte på nätet och hittade ett ställe med många olika sifoner
http://www.vinshoppen.se

Lycka till!
Skrivet av ivanl
 - 2009-01-29 21:34
... tills alltihop klumpar sig och blir smör. Men då får man i alla fall prima pinfärskt smör som smakar mums på nybakat bröd.
Skrivet av roffekock
 - 2009-01-29 16:09
På bageriet så blåser man upp grädden med luft och då är den blandad med vanlig mjölk därav luftigheten. Din gräddsifon funkar ung. på samma sätt om du tillsätter en viss mängd mjölk i vispgrädden ca 10-15% innan du tillsätter gasen. Om du vispar grädden lättare med en vanlig ballongvisp en tät sådan, så får ung. samma sak, ju lättare grädden vispas och ju mer luft du tillför när du vispar så............. ja det säger ju sig själv,jag kom på ......... ?

/rolf
Skrivet av Gilius
 - 2009-01-29 12:13
Hej,

Jag har 2 st 0,5 L ISI, plockat upp bägge på loppis. Fungerar super, använt både till grädde och litet skum etc. Tror inte att en sodasifon fungerar till grädde, har dock tryckt kolsyra i tempurasmet i sifonen utan problem.

/gilius
Skrivet av Anne
 - 2009-01-29 10:21
.. och när tråden ändå är uppe, en relaterad fråga: vad är skillnaden på en sodasifon och en gräddsifon? Kan man använda en sodasifon? (Har sett på rea ett antal gånger, från isi)

Annonser

Powered by EzPortal