En matbild

Guider

Matbloggat

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 3 ... 10
1
Konsumentfrågor / SV: Vilken olja ska man använda i sin mat? Rapsolja giftig???
« Senaste inlägg av matlars skrivet 2019-03-18 15:24 »
Kallpressad och oraffinerad kokosolja tycker jag är kanon att steka i eftersom den tål så höga temperaturer. Dock så funkar det ju bara när man steker mat som man vill ha en viss kokossmak på. Det finns också kokosolja som är förädlad så att den inte doftar/smakar kokos, men jag är osäker på vad det gör med kvalitén på oljan.

Angående rapsolja så har ju den större mängd omega-6 i sig jämfört med t ex olivolja och smör. En del menar att för mycket omega-6 driver inflammation i kroppen.
2
Maträtter, recept, tillagning / SV: Vitt eller rött vin till fisk?
« Senaste inlägg av kayaker skrivet 2019-03-18 09:46 »
Det blir lätt fel om man generaliserar. Tillagningen och tillbehören påverkar väldigt mycket. Det är stor skillnad på t.ex. inkokt lax och halstrad tonfisk och jag skulle definitivt inte välja samma vin till de rätterna. Jag skulle aldrig välja ett rött vin till inkokt lax om den inte serverades väldigt oortodoxt med t.ex. knaperstekt bacon, men till halstrad tonfisk kan jag mycket väl tänka mig t.ex. en Pinot noir.
3
Maträtter, recept, tillagning / SV: Vitt eller rött vin till fisk?
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2019-03-18 05:51 »
Ja, det går bra att köra rött till fisk, men nu för tiden är det v'l inte så många som bryr sig om den gamla förhållningsregeln?
Jag går ganska ofta på michelinkrogar och där bryr man sig väldigt sällan om färgen på vinet, det enda som betyder något är smaken.
4
Maträtter, recept, tillagning / SV: Vitt eller rött vin till fisk?
« Senaste inlägg av Mat-Janne skrivet 2019-03-17 15:36 »
Om du personligen gillar det så tycker jag du ska fortsätta så. Personligen fördrar jag vitt vin och kan mycket väl dricka det till oxfilé även om det oftast blir öl.
Det är mycket "inne" att tycka på ett visst sätt och det har inte ett dugg med smaksinnet att göra, snarare hur man får flest likes på Facebook mm. Att då anamma den gamla skolan kan ge några fler poäng. Strunta i "debatten" och gör vad du själv gillar.
Tycker jag.
5
Pete Evans får väl publicera sin fakta i den fackgranskade vetenskapliga pressen precis som alla andra forskare, fast då kanske han får börja med att gå ut grundskolan?
Så länge han tjänar pengar och inte blir stoppad med lagliga medel så lär han tyvärr fortsätta.
6
Maträtter, recept, tillagning / Vitt eller rött vin till fisk?
« Senaste inlägg av henrikskoglund skrivet 2019-03-16 07:50 »
Det är en evig debatt hurvidare man ska ha vitt eller rött vin till fisk. Den gamla skolan säger att vitt vin ska drickas till fisk och rött vin ska drickas till kött. Håller ni med om detta? Personligen äskar jag rött vin och dricker det till allt - fisk, kött, ost och grönsaker.  :)
7
Pete Evans får väl publicera sin fakta i den fackgranskade vetenskapliga pressen precis som alla andra forskare, fast då kanske han får börja med att gå ut grundskolan?
8
Man skall ta filmen med en nypa salt, det finns flera felaktiga påståenden. T.ex. att vi inte skulle ha ätit kolhydrater, men vi har konsumerat kolhydrater i minst 1 million år. Många "sånna här" dokumentärer blir väldigt enkelspåriga och drivs av ett eget bias.
9
Dieter, kostråd & hälsokost / SV: Sevärd dokumentär om att äta sig frisk med rätt mat
« Senaste inlägg av Olivia skrivet 2019-03-13 14:45 »
Jätteintressant dokumentär! Jag lider av hyperhidros, dvs jag svettas onormalt mycket. Har hört att man kan minska svettproduktionen genom att äta mindre protein eller LCHF. Stämmer det? Allt jag hittar på nätet handlar om behandlingar med läkemedel [länk borttagen av Hasse] Det kanske går att göra något med kosten?
10
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Bruksanvisning/manual till Assistent
« Senaste inlägg av Jakob skrivet 2019-03-08 09:59 »
Hej!

Står och håller på att rengöra en gammal elektrolux assistent, NX1. Lyckats beställa drivrem från Electrolux men önskar en instruktionsbok. Någon som har?
Sidor: [1] 2 3 ... 10
- Annonser -