Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av matlagarn
 - 2010-12-23 12:04
Jag köpte torkad lutfisk på Kobergs julmarknad. Skall bli mums att äta på nyårsafton!
Skrivet av bryggens
 - 2010-12-10 17:42
Jag gör som förra gången, det finns inget annat sätt, mig veterligt.
Och det blev riktigt bra.
Om man tänker lutfisk så dom som bara får uppleva dessa sladdriga stycken som finns i färdiga i butiken,  har missat något.
Skrivet av agnetasch
 - 2010-12-10 11:52
Gör du exakt likadant som förra gången eller har du kommit på något förbättringsknep?
Skrivet av bryggens
 - 2010-12-09 19:08
Blev ingen lutning förra året, men nu är fisken i blöt! På Anna dagen som brukligt är.
Skrivet av agnetasch
 - 2008-12-29 11:17
Den ser GOD ut, inte alls den där flockiga slemfisken som jag brukar köpa i en aluminiumlåda :-\
Vad hade du till den? Sedvanliga tillbehör eller nån liten överraskning?
Skrivet av bryggens
 - 2008-12-28 16:52
OK! Den svällde duktigt,blev riktigt bra.
Bifogad bild gör inte fisken rättvisa, den är mycket vitare i köttet.
ttt.
Skrivet av agnetasch
 - 2008-12-07 16:15
Oj, 400:-/kg :o Hoppas den sväller duktigt.
Skrivet av bryggens
 - 2008-12-07 13:05
Dåså, nu har fisken kommit i blöt.Skall ligga i 5 - 6 dagar, vattenbyte varje dag.
Det var en hård rackare, fick lov att använda sticksågen för att få isär den.
Det är förresten en gråsej på ca 670 gram, kilopris 400kr.
ttt
Skrivet av annamaria
 - 2008-12-06 15:34
Jag skulle gärna äta hemlutad fisk på min namnsdag....med vit sås med smörklickar i åååhhhh.
Skrivet av agnetasch
 - 2008-12-06 15:20
Ja du verkar ju rustad till tänderna ;D
Jag såg min pappa luta fisk i många år men la aldrig detaljerna på minnet. Kan du inte berätta lite om hur du gör?
Skrivet av bryggens
 - 2008-12-06 11:48
Ingen murbrukshink, fick ingen klarhet om den var användbar, frågade min far vad han använde i alla dessa år som vi fick hemlutad fisk.
Fick då svaret : en galvad balja, och en sån har jag.
Sen hittade jag soda + kalk färdigpackat för lutning på COOP.
Skrivet av agnetasch
 - 2008-12-06 11:21
Ska du använda murbrukshink? Var hittade du släckt kalk?
Skrivet av bryggens
 - 2008-12-06 10:33
Har allting hemma , men kanske tjuvstartar med den i morgon.
Skrivet av agnetasch
 - 2008-12-06 10:29
Är du redo med din lutfisk bryggens? På tisdag är det Anna-dagen!
Skrivet av bryggens
 - 2008-11-25 18:02
Nu har jag kollat lite, lokala fiskhandlaren får in lite fisk.
Då till frågor som jag hoppas någon kan svara på.
Kärlet måste vara av porslin, rostfritt, emaljerat eller  av etenplast.
Det måste ju rymma  10 -20 liter.
Sen används hushållssoda och släckt kalk.
Etenplast , är det sån som det står PE på typ murbrukshinkar? Såg att det stod PEHD, eller PELD.
Kan det funka? Var får jag tag på lite släckt kalk ( 250gr) ?

Annonser

Powered by EzPortal