Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Hasse
 - 2010-05-21 16:02
Annamaria, det låter gott! Det vore kul om du delar med dig av receptet.
Skrivet av annamaria
 - 2010-05-21 15:41
I dag har det blivit hemgjord Rabarber-likör med kardemumma.
Skrivet av annamaria
 - 2009-09-03 21:14
Mickan, det är nog faktiskt så här också. Roligast att göra.....min svartvinbärslikör står o mognar nu, ja körsbärsvarianten också förstås.
Skrivet av Mickan
 - 2009-09-03 20:09
Jag har precis blandat ett gäng stora, fina björnbär i lite renat. Nu ska det få stå ett tag och sedan är det dags att mata i socker. Jag har gjort tidigare och brukar ta ett lite glas innan jag ger resten till mormor. Likör har inte direkt strykande årgång här men roligt är det!
Skrivet av annamaria
 - 2009-07-21 22:32
Spännande, hade ingen aning om att det går att göra punch. Trodde det var framställt på helt annat sätt.  :-[
Skrivet av Anders Öhman
 - 2009-07-21 18:52
Att göra egen punsch är nog inte särskilt svårt, problemet är att få tag på arrak.
Skrivet av Anders Öhman
 - 2009-07-21 18:23
Arrak, mörk rom(fatlagrad), vitt vin, citron, socker och thé vill jag minnas ingår i ett klassiskt punschrecept.
Skrivet av bryggens
 - 2009-07-21 18:20
Jag håller med dig Hasse, det skulle vara intressant att veta om det går att göra egen punsch, och på det sättet få den lite mindre söt.
Jag tyckte om Flaggpunschs torra variant, men den har tydligen upphört.
Skrivet av Hasse
 - 2009-07-21 15:40
Låt oss återgå till ämnet.

Jag är förtjust i punsch. Det lär vara en svensk uppfinning och är väl ganska snarlik likör. Det finns essenser att köpa, men är det någon som provat att göra egen punsch från grunden?
Skrivet av annamaria
 - 2009-07-21 14:57
Är det bara vi som gillar hemkört?
Skrivet av agnetasch
 - 2009-07-21 08:49
Nåja, det går lika bra med sel....Brännvin Special ;D
Ett år gjorde jag en körsbärslikör (på klarbär) som blev lite speciell. Lite alkoholstarkare o mindre söt än vanlig likör passade den som välkomstdrink på kräftkalaset; den blev ju knallröd.
Skrivet av annamaria
 - 2009-07-20 20:08
Den drack vi upp i helgen  ;D
Skrivet av agnetasch
 - 2009-07-20 15:50
Vadå vilken sprit? Den hemlagade är ju godast så klart ;D
Skrivet av annamaria
 - 2009-07-20 15:23
Jag har nu gjort svartvinbärslikör. Har googlat och hittat ett gäng recept och valde ett gammaldags recept från en Mormor. Det skulle vara lika delar bär, sprit och socker (det blev det inte här). Spriten kunde vara vilken man ville. Mormor gillade dock Eau de vie. Det skulle vara bra mot förkylning. Jag valde nu Brännvin special.

Min och någon annan Mormors vinbärslikör

1 liter svartvinbär
1 liter strösocker
70 cl brännvin special

Blanda i en burk med lock. Jag tog en gryta, hade ingen så stor burk. Rör runt tills sockret smälter. Låt stå 3 veckor. Skaka eller rör lite varje dag. Sila likören och häll upp på flaskor och låt vila 3 veckor till.

Lagom avancerat tycker jag! Grannen har gott om körsbär...kanske skulle palla lite och göra mer likör. Det var riktigt roligt!

Har du gjort likör? Hur? Vilken sort? Vilken sprit?

Annonser

Powered by EzPortal