Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av spenaten
 - 2015-08-03 10:51
Kanske på sin plats att jag lämnar ett recept då jag startat tråden:-)

2 paprikor
2 chili
2 vitlök
1 msk paprikapulver
1 msk koriander
1/2 dl äpplevinäger

baka grönsakerna i grillen/ugn tills dom är mjuka, mixa till en gröt. Sila därefter. Såsen passar förträffligt till kycklingvingar.
gröten som blir över blir en tung deltagare i en köttfärssås.
Skrivet av webguide
 - 2015-07-28 10:21
Jag kokar chilifrukter i en lag på salt och vinäger, sen mixar jag alltihop och låter det stå i rumstemperatur i ca 4 veckor. Sen silar jag av det, klart. :)
Skrivet av kurt
 - 2015-07-28 08:58
Traditionell Tabasco är ju fermenterad, hemgjorda varianter brukar innehålla vinäger i stället. I vilket fall som helst är det viktigt att ha koll på pH-värdet om man skall spara den en längre tid.

http://thehotsauceaddiction.com/homemade-hot-sauce/
Skrivet av spenaten
 - 2015-07-27 11:08
Ja du vet små flaskor du kan köpa på affären med rött/orange innehåll typ tabasco.
Hur ser ditt recept ut?
Skrivet av webguide
 - 2015-07-27 10:54
Du menar starkt kryddad bbq-sås?

Jag har gjort egen "Tabasco" på Trinidad moruga scorpion, den är hot kan man säga! :)
Skrivet av spenaten
 - 2015-07-26 19:22
Någon som testat att göra egen hot sauce?

Annonser

Powered by EzPortal