Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Urban
 - 2007-12-13 20:45
Kan det vara skånsk senapssås som du är ute efter?.
Jag har ett recept av Tore Wretman som påminner om det du är ute efter. Är du intresserad av det?.
Skrivet av vimsig
 - 2007-12-13 20:42
Såsen serveras kall till julskinkan, och det är inte en söt verision utan tvärt om, väldigt stark.
Skrivet av Kari
 - 2007-12-12 13:53
Hej och välkommen Vimsig!

Det är så synd när recept försvinner med ägaren! Men Du gör rätt i att försöka hitta rätt igen!

Du har naturligtvis letat och frågat i släkten men morfars vänner kanske blir glada för en fråga?!

Själva såsen, vad serverades den till? Varm eller kall? Söt?

Vi hoppas på det bästa! Och glöm inte bort att skriva här..  ;)
Skrivet av vimsig
 - 2007-12-12 12:48
Hallå där!

Nu är det såhär att jag försökt återskapa min avlidna morfars senapssås
som vi alltid hade på julbordet, men utan lyckat resultat. Ingen annan i
släkten har vetskap om hur han gjorde, så jag tänkte att jag testar att
se om det finns några sådana kunskaper häromkring.

Det jag vet om själva såsen är att man tar senapsfrön och maler ner dem
tillsammans med vatten och blandar ihop allt  med en hemlagad tunn vitsås.

Det var så länge sedan jag såg honom göra den, så jag har inte direkt mer info
att ge, men om någon utav er har ett recept, eller har någon aning om vad jag
talar om, vore det väldigt vänligt utav er om ni kanske kunde ge mig tips / råd / recept så att man kanske kan få ställa fram en kanna senapssås till jul.

Tack på förhand
// Vimsig.

Annonser

Powered by EzPortal