Citat från: Johan_ skrivet 2015-07-03 11:15
Hur mycket arbetar ni er smet? Jag brukar mala själv till hamburgare oftast högrev som jag bara brukar krydda med salt och peppar. Läste nånstans för länge sedan att man inte skulle arbeta för mycket med färsen utan bara snabbt forma till burgarna utan att bearbeta den för mycket. Detta har gett väldigt goda burgare men de är svåra att steka eller grilla då de lätt går sönder om jag inte låtit dem vila ordentligt. Såg sen någon kock på tv som sa att man måste arbeta med färsen ordentligt med händerna för att få den att hålla ihop ordentligt. Kommer inte ihåg argumentet för att inte arbeta för mycket men tror det var med saftighet och struktur på burgaren att göra. Så hur mycket jobbar ni med er färs och vad blir bäst tycker ni?
Citat från: Andreas skrivet 2008-03-20 08:37
Jag är tyvärr "dålig" på att göra egna hamburgare, hamburgare är lite av "nödmat" för mig så det blir mest färdigköpta biffar men det kanske jag borde sluta med för de är ärligt talat inget vidare.
Varför slår du sönder köttfärsen med maskin? Är den inte tillräckligt fin från början?
Vad gäller tillbehör så gillar jag ha ost, dressing, sallad, tomat och råa tuna lökskivor. Men kramelliserad lök med stjärnanis lät spännande, hur gör du den?
(Hamburgerbröd diskuteras här: http://matforum.nu/index.php?topic=200.0 Jag har faktiskt experimenterat lite med hamburgerbrödsrecept men inte skrivit nåt om det, är inte helt nöjd än.)