Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av tobias a
 - 2012-08-24 13:30
om du inte vill ha alkohol i rätten kan du ta extraktet och blanda det i vätska (tex grädden eller mjöl om du gör glass) och värma det. det behöver inte koka men över 80 grader i 5 minuter borde dunsta alla alkohol
Skrivet av Mickan
 - 2009-02-16 08:37
Citat från: ivanl skrivet 2009-02-15 21:36
Vissa ICA har börjat föra ett ekologiskt vaniljpulver i små glasburkar. Mycket smakrikt och lätt att dosera!


Tycker själv att det hyfsat. Man ska dock komma ihåg att största delen av innehållet är mald stång och inte frön.
Skrivet av Anne
 - 2009-02-16 08:32
Jag har gjort på tio-femton stänger för en flaska på 70 cl, typ. Så det är ett måste att köpa någon annanstans ifrån, annars blir du ruinerad :) Jag köper vanilj på Ebay, det är supersmidigt tycker jag.
Skrivet av ivanl
 - 2009-02-15 21:36
Vissa ICA har börjat föra ett ekologiskt vaniljpulver i små glasburkar. Mycket smakrikt och lätt att dosera!
Skrivet av Rymdsmula
 - 2009-02-15 19:07
Jaha..tack för informationen=)
Ska testa. Hur många vaniljstänger tror du man behöver?
Kanske en god ide att köpa lite finare stänger än dom som finns på ICA.
Skrivet av Anne
 - 2009-02-15 19:03
Du behöver alkohol för att få ut så mycket smak som möjligt, och även för att det ska hålla sig. Helst ännu starkare. Och du behöver *mycket* vanilj, och det behöver stå *länge*. Har försökt ett gäng gånger, och har ett par flaskor, men det är inte alls lika starkt som det man kan köpa tycker jag.
Skrivet av Rymdsmula
 - 2009-02-15 15:26
Läser på en sida om hur man gör eget vaniljextrakt.

http://chocolateandzucchini.com/archives/2009/02/homemade_vanilla_extract.php

Men..i vanilextraktet man köper på affärer, är det alltid alkohol i?

"but you can use whatever liquor you prefer, provided it is about 40% alcohol."
Jag har faktiskt aldrig använt vaniljextrakt, men om det är så enkelt som denna sida beskriver det så varför inte göra det själv tänkte jag.

Måste man använda alkohol? Finns det någon annan vätska man kan använda istället?

Annonser

Powered by EzPortal