Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Fröken Dill
 - 2009-09-09 13:34
Fräst eller wokad vitkål är jättegott till Nasi goreng eller andra "torra", kryddiga risottos.
Tycker fröken Dill
Skrivet av Teppas F
 - 2009-09-04 00:07
Receptet är hämtat från den eminenta kokboken "Roast Chicken and other recipes" och om jag minns rätt anger författaren inga andra skäl än att kålen håller ihop med hjälp  av roten - det är praktiskt. Möjligen kan också kålens konsistens skifta jämfört med om man skulle låta allt koka sönder, även om rätten ändå serveras med kålen i det skicket. Själv har jag aldrig prövat, men det fungerar säkert också bra.
Skrivet av agnetasch
 - 2009-09-03 10:24
Det var en ny variant! Finns det någon speciell anledning till att man har stocken kvar när man kokar kålen?
Skrivet av Teppas F
 - 2009-09-02 21:57
Mitt favoritrecept med vitkal just nu ar ack sa simpelt, men ocksa valdigt gott. Klyv huvudet i fyra delar men behall roten, sa att delarna haller ihop i kastrullen. Koka kalen ordentligt mjuk, ingen "al dente" har inte. Skar bort roten fran kalbitarna och lat den sedan rinna av i ett durkslag. Placera en rejal klick smor i kastrullen, vilken fortfarande bor vara varm nog. Smaksatt med rikligt med salt och vitpeppar. Servera garna med flask, eller varfor inte korv.
Skrivet av Sara W
 - 2009-07-08 21:34
Jag brukar ha en rejäl klyfta vitkål i min kycklingwok. Ger en väldigt trevlig krispighet som bryter fint mot nudlarna. Och sen gör jag gärna vitkålssallad med fint strimlad vitkål, grovt riven morot, tunt skivad purjolök eller salladslök, strimlad paprika och vinägrett på 3 delar neutral olja, 2 delar vitvinvinäger, 1 nypa salt, 1 nypa socker, svartpeppar och italiensk salladskrydda. Vinägretten blir bäst om man kokar den och slår den hastigt över vitkålen. Mums!
Skrivet av agnetasch
 - 2009-06-29 11:06
Mums , nu ramlar det in lockande vitkålsrecept vill jag säga. Precis när jag har ett stort härligt huvud med färsk vitkål som ligger o väntar.
Soppan med apelsin har en oväntad innehållförteckning, den måste nog provas :D
Skrivet av Mickan
 - 2009-06-28 19:24
Vitkålssoppa älskar jag. Min makes mormor gör den skånska varianten:

http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=1197

Den här underbara soppan med apelsin gjorde jag förra året:

http://www.svenskkottinformation.se/receptsamling/recept_detail.php?sk=&avdelning=press&id=2452
Skrivet av Tinto
 - 2009-06-28 06:23
Okej, detta låter inte så upphetsande, men det är supergott! Tar lite tid, men det är å andra sidan riktigt billigt! Tar du vanligt ris är rätten nästan gratis och grejerna har man oftast hemma. Min standardrätt i pankveckan :)

Strimla en rejäl bit vitkål (med osthyveln) och smält en STOR klick smör i din största stekpanna på medelvärme. Lägg i vitkålen och vispa runt lite. Sänk värmen till ettan eller högst tvåan. Sätt på en sats rött råris (tillagningstid 40 min) och rör bara om bland kålen då och då under tiden. När riset är klart stänker du soja över kålen och blandar ihop den med riset. Eller ät dem sida vid sida om du hellre vill det. Mycket soja skall det vara!

Kan säkert med fördel användas som tillbehör till någonting annat också.

Skrivet av smakakarin
 - 2009-03-09 12:40
Vårrullar!! Det är ju supergott med en massa vitkål i. Jag gjorde det till förrätt i helgen och det blev en succé.
I min fyllning hade jag vitkål, purjolök, nötfärs, curry, ingefära, hoisinsås, vitlök, hackad chili, kalvfond och salt och peppar.
Mums mums! :)
Skrivet av agnetasch
 - 2009-03-01 17:50
Nåja, lite salt o peppar ska jag väl kunna skaka fram ;D
Skrivet av jelvis
 - 2009-03-01 17:41
Jag saknade bara russin när jag gjorde rätten sist (äntligen fick jag användning för mina gojibär!) men jag tror att det skulle vara gott bara med smör, stekt vitkål och kycklinglever. :-)
Skrivet av agnetasch
 - 2009-03-01 17:38
Kycklinglever har jag börjat tycka om mer o mer. Problemet med Lisa´s recept är bara att jag har inte en tiondel av hennes kryddbatteri. Men jag får väl leva med en blek kopia ;D
Skrivet av jelvis
 - 2009-03-01 13:35
Vitkål är som gjort för att kryddas på asiatiskt vis, tycker jag. Jag har det ofta i olika typer av wok.

Detta recept var en höjdare om man gillar kraftigt kryddad mat och kycklinglever.

http://taffel.se/recept/kycklinglever-med-fem-kryddor-chili-goji-bar-och-kal
Skrivet av agnetasch
 - 2009-02-27 17:06
Kål o morötter, bra, det är snart de enda grönsaker man kan kosta på sig så här års. 52:-/kg för gurka t.ex :o Dyrt vatten!

Igår blev det kjpils tips; stekt vitkål o köttfärs. Jättegott :D
Skrivet av görel
 - 2009-02-27 09:58
Jag har en sallad jag gillar mycket, man råriver visserligen vitkålen men sen "stampar" man den tillsammans med rivna eller slantade morötter, ev. riven rotselleri, vitlök, färsk ingefära, chili, salt, olivolja. Resultaten blir gudomligt gott! En bild finns här: http://granivor.blogspot.com/2007/11/bsta-rkosten.html

Annonser

Powered by EzPortal