Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av annamaria
 - 2009-08-29 11:17
oj då det var inte mycket.... ::) Jag fick i alla fall högre betyg av dem som åt. Tur det.
Skrivet av roffekock
 - 2009-08-29 00:31
Snyggt jobbat, du får fem av 350 möjliga :D

/rolf
Skrivet av annamaria
 - 2009-08-24 16:20
Gör nytt försök nu med att bifoga bild på min paté, det var tydligen något fel enl Hasse. Med och utan garnering.
Skrivet av agnetasch
 - 2009-08-24 07:55
Så roligt att det gick bra! Roligt också att få lära sig hur man värmer potatispaté :D
Skrivet av annamaria
 - 2009-08-23 20:51
Då kan jag nu meddela att det gick kalasbra att göra patén dagen innan. På serveringsdagen skar jag den i skivor, den höll ihop bra. Sen la jag skivorna i en form/uppläggningsfat. Värmde den i micro på svag värme lite längre tid (jag hade som sagt ingen halvtimme....). Fick stå någon minut i mikron utan värme för att värmen ska bli jämt fördelad (har hört att det ska vara bra). Det blev bra! Ingen ost som smälte eller annan fadäs. Den gick fint att ta upp i skivor på tallriken.
Fördelen med micron är nog att man slipper ett "flyttmoment" av skivorna. Nu ligger dem på serveringsfatet direkt.

Nu måste jag förstås testa din variant Rolf med duchess.

Till patén serverades Kycklinggryta med kantareller, med Campbells soppa som fuskbas, http://matforum.nu/index.php?topic=3241.0.
Mycket välsmakande. Förresten så la jag i gröna och blåa druvor vid serveringen, mums!

Jag har nu försökt bifoga en blid en massa gånger lyckas tyvärr inte. Återkommer.
Skrivet av ena
 - 2009-08-23 14:42
det bästa är att man låtit den bli rumstempererad innan man värmer den i ugnen, den håller formen bättre då (tycker ajg iallafall :))

Håller dessutom med roffe, vanlig ugn är att föredra ;) 100 grader i en knapp halvtimme brukar bli bra...
Skrivet av roffekock
 - 2009-08-23 13:54
Många härliga tankar gott folk. Bäst är att värma i ugn,tänk på att patén endast ska vara ljummen. Och att den ska skivas upp först innan du värmer den. Hur många skivor får du in i en micro och hur många i en ugn och vad skulle vara fördelen med att använda en micro?
Men att göra en potatispaté är en enkel sak inte svårt alls.

Att använda bakplåtspapper är en god ideé.

Andreas. Potatiskaka om det nu heter så, och paté är två olika saker rätt. Men i arbetbseskivningen så säger jag duchesse så jag trodde att ni skulle genomskåda min lilla fadäs eller OT.

Så lycka till med din paté. Ibland så kan man få så många tips så att det känns som man stod mellan två hötappar. ??? :D

/rolf
Skrivet av Andreas
 - 2009-08-20 19:32
Citat från: annamaria skrivet 2009-08-19 19:55
Undrar om det funkar bättre att värma den med längre tid och lägre "temp" i  mikron.


Jo det tror jag, jag brukar själv värma "svårare" saker på lägre effekt i längre tid, då hinner värmen fördelas medan man värmer utan att någon del blir övervarm.

Citat från: agnetasch skrivet 2009-08-20 08:35
Jag har gjort jättesatser o då måste man ju skölja potatisen (=låta ligga i vatten) o det har inte märkts någon skillnad. Bara man har en stadig matpotatis o inte små blaskiga färskpotatisar.


Ah tack, då är det utrett!
Skrivet av agnetasch
 - 2009-08-20 08:35
Jag har gjort jättesatser o då måste man ju skölja potatisen (=låta ligga i vatten) o det har inte märkts någon skillnad. Bara man har en stadig matpotatis o inte små blaskiga färskpotatisar.
Skrivet av annamaria
 - 2009-08-19 19:55
Ja jag fundrade också på det men jag läste faktiskt något recept där potatisen skulle sköljas.

Självklart ska jag meddela hur det gick. Undrar om det funkar bättre att värma den med längre tid och lägre "temp" i  mikron.
Skrivet av Andreas
 - 2009-08-19 14:10
Ja då fungerar det inte i ditt fall. Berätta gärna sen hur du gjorde och hur det gick!

Men rent generellt, om nu tidsplanen ser ut på nåt annat sätt nån annan gång för nån annan, vore det ett problem att skiva potatisen dagen innan och ha den i blöt eller sköljer man kanske bort för mycket stärkelse?
Skrivet av annamaria
 - 2009-08-19 12:55
Den måste göras dagen innan - jag har 20 minuter på mig. Dessutom ska den svalna i formen innan den kan serveras. Det tar för lång tid.
Skrivet av Andreas
 - 2009-08-19 12:23
Hmm så smeten täcker alltså inte potatisen, ja då fungerar det förstås inte bra.

Kunde man kanske skala och skiva potatisen och lägga den i blöt i vatten och göra klart det andra i separata bunkar dagen innan och låta stå i kylen? Sen borde väl den som ansvarar för gräddningen klara själva montaget, att montera borde vem som helst klara och det kan väl inte ta många minuter?
Skrivet av agnetasch
 - 2009-08-19 11:02
Jag tror det skulle kunna vara svårt att ha den ogräddad i ett dygn; äggsmeten rinner till botten  o häller man inte den över så blir potatisen missfärgad. Dessutom bör man vänta tills patén är kall innan man stjälper ur den (om man inte vill servera den varm ur bakformar) Hur man än vänder sig..... :D
Skrivet av Andreas
 - 2009-08-19 09:10
Jag skulle nog prova att värma i mikron i förväg för att veta vilken tid som krävs, kan tänka mig att det är ganska svårt att få en så där kompakt historia helt jämnt varm, jag har själv fasligt svårt för om mat är det minsta bitvis kall och kan tänka mig att många andra har det också.

Skulle man inte kunna göra patén dagen innan och ställa den ogräddad i kylen för att sen grädda den samma dag när den ska ätas, då slipper man ju värma den? Finns inte nån familj eller granne i närheten som kan stoppa den i ugnen i rätt tid?

(Kallas verkligen potatispaté också för potatiskaka, jag trodde potatiskaka bara var när man gör en kaka i stekpannan av riven potatis?)

Annonser

Powered by EzPortal