Tina Räkor

Startat av MiGa, 2009-03-11 12:29

Föregående ämne - Nästa ämne

Asanisse

Citat från: Krista skrivet 2009-03-11 12:45
Bred ut dem på en långpanna med bakplåtspapper och strö grovsalt på dem (funkar ev med vanligt salt). Jag har testat och de smakar inte salt sen, som man kanske kan tro. Kanske är bra att skölja av dem efteråt för säkerhets skull.


Detta är det bästa sättet alla kategorier när det gäller att tina räkor.
MAN SKALL INTE SNÅLA PÅ SALTET!!! Tips från fiskbilen.
Har man tid att vänta också, mer än 8tim, blir de snudd på färska efter att de legat i kylen en stund också.
Är från västkusten o vet hur en bra räka skall smaka, åt aldrig frysta naturellt innan jag hade tinat dem på ovanstånde sätt.

Att de skulle bli torra är bara nys. Frysta är ju spolade för att få upp en glans på dem vid frysningen o blir som sagt vad perfekta.

//Asanisse

roffekock

Vad menar du med att Räkorna är vattenglacerade för glansens skull ? Eller missuppfattade jag dej.

/rolf
Matforum är bäst

Asanisse

Nej du missuppfattade inte. Detta är något jag läste om för längesedan. Om det gäller alla eller bara de grönländska ska jag låta vara osagt.

crlhrv

de är kanske spolade och styckfrysta innan de packas för att förhindra att räkorna fryser fast i varandra?
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

roffekock

Att man vattenglacerar produkter har nog mer att göra med frysbränna,uttorkning. ;)

/rolf
Matforum är bäst

ena

när det gäller räkor är det ofta så att de vattenglaseras både för att förhindra frysbränna samt att förhindra att de fryser ihop. Det var en massa gnäll om det den sommaren jag jobbade i Feskekôrka :)
man kan prova allt -minst en gång!!;)

David

Jag, precis som Andreas tinar mina räkor under lite ljummet vatten i ett durkslag, tar ca 1 minut. Funkar dödsbra.

Förlorar ev. en aning i sältan, men det kan jag nog alltid stå ut med om jag vill ha omedelbara räkor. Har alltid i frysen och tar upp när det killar till i skaldjursmagen.

Fredrikhhhhh

Jag för min del gör så här: Det går väldigt snabbt, från djupfrysta till skalade.
Bred ut dem, låt dem tina i fem min. Vrid sen huvudena av dem när de nästan är helt frysta, när räkan börjar bli bara LITE mjuk så skala dom. Det gäller bara att vara försiktig.
Går skitsnabbt och ALL smak och lite till är kvar. När de tinar helt så blir det lite spad på botten av skålen. Jättegott att ha med i maträtter, det förhöjer räksmaken.

Jag för min del skulle ALDRIG skölja dom i vatten. Helt förkastligt enligt mig.

Iskandar

I micro om man är lat. Under varmt vatten från kranen i en plastpåse (så de inte får vatten på sig) om jag är mindre lat.
"Saften står och kokar, kakan den blir fin, Troll och Toker, ni kan komma in"

Sandra Å

Sprid ut räkorna på en ugnsplåt, slå på fläkten i din stekugn UTAN värme, och vänta några minuter. Det går fort...

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal