Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Krista
 - 2009-03-10 08:53
Tack för alla bra svar! :)
Skrivet av Per-Erik
 - 2009-03-07 20:43
Jag har för mig att man kolla om det är salt genom att ta en vatten droppe på det vita, salt löses upp medans mögel inte löses upp av vatten.
Skrivet av roffekock
 - 2009-03-07 14:56
Dé é bäre te och ät.
I tusentals år har man gjort detta, och man har i alla fall dött.

Detta mögel är fullt ätbart. Lika nyttigt som Viagra.

/rolf
Skrivet av kurt
 - 2009-03-06 13:54
När de torkar skinkor eller korvar växer det också ibland mögel på ytan, men det räknas oftast inte som någon hälsorisk:

http://dx.doi.org/10.1016/j.ijfoodmicro.2004.03.005
http://www.gardensnob.com/archives/2008/10/making-proscuitto.php
http://www.fsis.usda.gov/factsheets/ham/index.asp
Skrivet av Mickan
 - 2009-03-05 19:24
Det är salt! Du ser att det är kristaller. Mögel skulle vara mer trådformigt. Köper ofta en riktigt stor bit parmaskinka i Italien och råkar ibland ut för detta.
Skrivet av Krista
 - 2009-03-05 15:18
Jag har önsketänkt att det är ofarliga saltfällningar av nåt slag och småtrotsigt ätit upp min lufttorkade skinka som sjungit på sluttampen vad gäller bäst-före-datum... Obs, så länge sen luktat bra alltså.

Enligt förpackningen höll (i detta fall lufttorkad fläskfilé med kryddning av paparika) den bara 3 dagar efter att man öppnat förpackningen. Kanske var datumet så kort pga kryddningen. Efter ca en vecka hade den en vit fällning som kändes som salt när jag drog med fingret på den. Men jag har sett det här på olika sorter av lufttorkad skinka.

Frågan är alltså: nån mer som sett det här, och är det salt eller är det förstadiet till köttmögel? :-X

Annonser

Powered by EzPortal