Grillat vildsvin

Startat av agnetasch, 2007-10-09 17:57

Föregående ämne - Nästa ämne

Rookie-T

Ikväll Så ska jag ut på liten grillfest där inte mindre än 2 vildsvin ska grillas. Var redan i förrgår ut till stället och käka rökt vildsvin och rostad potatis. Så nu är man bra sugen!

Synd bara på vädret. försöker bifoga lite kort till imorrn :)
53 55 47 20 4d 49 4e 20 52 c3 96 56 21

Rookie-T

Ja nu sådär dan efter så kan jag bara säga att det var riktigt trevligt. Vildsvin är så ruskigt gott!!! Och det blir ju väldigt speciellt att äta hellgrillat.  Och som nämnts ridigare i tråden av Roffekock så är det varmrökning som gäller. I detta fallet så var den hemrökt.

Men eftersom denna grillfest tydligen var något av en tradition av de gammla rävarna så snappa jag upp 2 saker medans jag stod och huttra i duggregnet vid grillen och det var bland annat att honung i marinaden nästan var ett måste. Första året dom körde vildsvin så hade det inte varit nån houng med och det var ingen jätte höjdare.

Och det lite karamelliserade ytan som honungen ger är ju helt underbar!

även att varmröka såg dessa herrar som en självklarhet.

I vilket fall som helst så är vildvin mighty good!
53 55 47 20 4d 49 4e 20 52 c3 96 56 21

agnetasch

Äntligen, idag är dagen med stort D; Vi ska grilla vildsvinet! Sen ska ni slippa höra mig tjata om det i fortsättningen.
Vi har haft väldiga dispyter hur vi skulle förbereda grisen; röka, koka, lägga i saltlag eller saltspruta. Till slut blev det...ingenting. Lite grillolja o lite honungsgrillkrydda på slutet.Får se hur det blir.

Rookie-T

Väntar med förväntan på denna recension av Gris al´a naturelle!
53 55 47 20 4d 49 4e 20 52 c3 96 56 21

agnetasch

Jag lovar, du vill inte veta! Där var det nära skilsmässa!
Hela dagen var varm o klibbig; drömdagen för att grilla i stor skala :-\
Det tog evigheter att få fjutt på briketterna o mannen envisades hela tiden med att "dom värmer även om dom inte är gråa" Vi grillade o grillade o gästerna blev gladare o gladare. Termometern var plötsligt trasig (som vanligt vid kritiska situationer) så vi plockade ner nasse när han såg klar ut. SÅG klar ut. En halv cm in. Medan gästerna glammade smugglades nasse, nedmonterad i mindre bitar, in i köket o in i mikron. Mikra, mikra o sen på med spisgrillen. Till slut var köttet genomstekt (genomkokt?) o serverades till ett glatt gäng som tyckte det smakade bra (eller bara var artiga/hade bedövade smaklökar)
Nästa gång ska griseländet kokas INNAN grillning, det är ett som är säkert.

En bra sak=uppfinning med detta kalas: Ni vet när man ska servera flaskor eller burkar i ett stort kärl fyllt med is  o man upptäcker att isen förslår ju inte på långa vägar; lägg i lite hopknöcklad cellofan o du uppnår önskad effekt.

John dunnett

Hej! Jag har köpt en vildsvinkulting som är lättrökt och redo att grilla. Den väger 4,5 kg. Hur länge tar det att grilla den? tror ni köttet räcker till 8 personer?
Tack

agnetasch

Räknar du med en benprocent på 20% har du 3600g rent kött. Tillagningssvinn också 20% o du har 2880g kvar = 360g kött per pers. Låter mycket, säkert en glädjekalkyl. Men skulle det bli mindre så är det ju som så att "lite räcker o mycket går åt" Ha ordentligt med tillbehör så blir alla mätta.
Vi grillade vår kulting i kanske tre timmar o den var halvrå. Men den var inte rökt o jag tyckte inte glöden var bra. Så vad du gör; TA TID PÅ DIG. Bättre att grisen får vänta på gästerna än gästerna på grisen.

John dunnett

Tack så mycket för svaret.
Trevlig helg

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal