Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Andreas E
 - 2012-03-30 22:59
Jag har precis samma problem som Rebecka.

Kan inte äta någon frukt eller grönsak. Sitter just nu och försöker tvinga i mig en mandarin.
Det är inte så mycket smaken som gör det "äckligt" utan konsistensen. Torkad frukt har jag testat och det går, lite grann.

Det enda tips jag har är att börja smått och bara göra det. Ta bara en tugga av ett äpple och fortsätt så tills du kan ta lite mer. Lite slöseri om man inte kan använda det till annat men så är det ibland.
Skrivet av bryggens
 - 2012-03-23 15:11
Kan en råsaftcentrifug vara något?
Då dricker du moroten respektive äpplet.
Jag tror att det finns apparater som inte får med fruktkött utan endast juicen.
Har ingen själv men...?
Skrivet av Andreas
 - 2012-03-23 09:45
Apropå att göra om konsistensen så finns det ju torkade frukter och grönsaker, det kanske fungerar?
Skrivet av Hasse
 - 2012-03-19 20:15
Om det är konsistensen du reagerar mot, kan du kanske prova att ta bort det "slemmiga".

Klyv gurkan och rensa noggrant bort kärnhuset, med t.ex. en tesked, så att bara det fasta, krispiga fruktköttet finns kvar. Du kan göra samma sak med tomater. Jag gillar salt på rå gurka, och vill ha rikligt med svartpeppar på tomaterna.

Morötter kanske du ska undvika om du är allergiker.
Skrivet av annamaria
 - 2012-03-19 19:11
Riv rotselleri i köttfärssåsen också när du ändå river morot  :). Kokar sönder men du äter den i alla fall!
Sparrissoppa kanske? Broccolisoppa? Mixas helt släta, kan det fungera?
Skrivet av Rookie-T
 - 2012-03-19 17:21
Låter som lite småbarnsfasoner men så är det väll ibland och du vill ju få bukt med problemet så det är ju perfekto Mundo. Vad gillar du för smaker eller maträtter? Den infon gör ju det enklare att försöka hjälpa till. Jag var otroligt kinkig i maten som barn men det växte jag ifrån.

Om jag antar att du vill äta mer frukt och grönt ur ett näringssyfte så är ju det bästa att äta så obehandlad mat som möjligt. Alltså råa grönsaker. Detta är väll mer en vanesak antar jag om man inte klarar av det. Tvinga i dig lite då och då tills du kan öka portionerna.

Om det är mer en fobi för grönsaker så kan det ju vara ett tips att blanda ut grönsakerna i din allmäna kost. Kör tillexempel 30% morötter och 70% köttfärs när du gör en köttfärsås. Skär moroten i Brunoaise och koka köttfärsen länge så all textur ur moroten är borta. Inte det bästa i näringsynpunkt men endå ett steg i rätt riktning samtidigt som du sparar massa pengar då morot är billigare än köttfärs
Skrivet av Andreas
 - 2012-03-19 16:06
Oj knepigt.

Är inte det klassiska att försöka blanda saker man inte riktigt gillar med sånt man gillar? Som exempelvis små bitar av grönsaker i kött- eller fiskgrytan. Eller små bär/fruktbitar i yoghurt eller fil eller varför inte i glass?
Skrivet av Rebecka
 - 2012-03-18 21:00
Jag skulle behöva tips på grönsaker och frukt som är "lätta" att lära sig att tycka om, eller iallafall äta. Kanske genom att tillaga dom på något vis eller krydda med något? I nuläget äter jag inga grönsaker, frukter eller bär alls. Däremot kan jag äta till exempel jordgubbssylt och apelsinjuice sålänge det är helt fritt från bitar och fruktkött, så det verkar som att det är konsistensen som egentligen är det stora problemet. Jag har hittils kunnat tvinga i mig rårivna morötter (men då kliade hela munnen, korsreaktion med min pollenallergi kanske?), broccoli och vattenkastanjer. De känns lite krispiga alla tre så jag tror att det är därför det går an. Ananas, banan, apelsiner, jordgubbar, melon, gurka, tomat osv klarar jag verkligen inte, jag får kväljningar av även den minsta bit. Om någon har varit likadan och kommit över det eller har andra erfarenheter av detta så är jag tacksam för alla tips jag kan få!

Annonser

Powered by EzPortal