Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av johannao
 - 2008-01-08 19:09
soja- och havregrädden som vi diskuterar finns i flera olika fabrikat. Används till matlagning som matlagningsgrädde. För dessertsyften rekommenderas:

soya too: vispbar sojagrädde på sprutflaska eller i tetra. Smakar helt okej faktiskt, lätt och fräsch, kanske lite för söt. Dock ingen aning om vilka fetter och konstigheter som (eventuellt) tillsatts för att den ska smaka som den gör.

cashewgrädde; hemmagjord. Mixade cashewnötter spädes med vatten i matberedare och sötas med konc. äppeljos till önskvärd konsistens.

oatly vaniljvisp: som vanl. vaniljvisp.

Jag är inte direkt vegan (om än aspirerande) men tycker att de här gräddalternativen faktiskt smakar bättre och fräschare än koalternativen. Det är väl en smaksak.
Skrivet av Andreas
 - 2008-01-08 18:09
I tråden "Den goda och nyttiga maten" http://matforum.nu/index.php?topic=1277 kom vi in lite på det här med sojagrädde och liknande.

Citat från: johannao skrivet 2008-01-05 00:02
Man kan egentligen använda både havre- eller vanlig matlagningsgrädde men jagtycker att sojagrädden smakar bäst. Hur den smakar? Svårt att förklara, fyllig, mjölkig, kanske med en aningens uns av bitterhet. Man märker troligtvis ingen större skillnad mot vanlig grädde.

Fetthalt? Vet ej. Troligtvis inte jättelåg, som matlagningsgrädde kanske? Runt 15%? Men jag har egentligen ingen aning.


Citat från: johannao skrivet 2008-01-08 11:31
Jag kan ingenting om sojagrädde visar det sig! Sojagrädden kommer i snålförpackningar om 2 dl och kostar kanske 11 spänn. Jag köper oftast havregrädde (om alls någon) för 8-10:-/2,5 dl.


Finns det fler ickemjölkbaserade gräddalternativ än sojagrädde och havregrädde?

Någon som har mer erfarenhet av hur dessa produkter smakar? Är de vispbara? Kan de användas på en tårta?

Hur "nyttiga" är de i förhållande till vanlig mjölkbaserad grädde?

Annonser

Powered by EzPortal