Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av annamaria
 - 2008-06-17 19:38
Jag läser ofta recept på skivor - där det står att de ska stekas några minuter på varje sida. Det gillar jag inte. Jag steker dem och sen får de sjuda i en timme - det blir god sås också då. Lite katrinplommon och lök i är fint också. Jag har förresten köpt en hel bit utan ben idag - 29.90 kilot, det tycker jag är billigt!
Skrivet av Kari
 - 2008-06-17 17:37
67-71grader och bums i alufolie en halvtimme när det gäller en rad. Lägg ett gäng roépepparkorn under så har man en sky på köpet.
Jag tycker att skivor är pest, iofs får man mycket stek yta på skivor men.. Näe.
Skrivet av annamaria
 - 2008-06-17 12:12
En digital termomter är tillräckligt tunn. Den icke digitala funkar nog inte. Tänkte inte på den varianten.
Skrivet av Andreas
 - 2008-06-16 20:00
Ursäkta var nog lite otydlig där, vad jag menar är: Hur sticker man in den avlånga klumpiga proben från en stektermometer i en kotlettskiva på ett bra sätt? Eller har ni nån typ av extra smidig termometer för sånt?
Skrivet av annamaria
 - 2008-06-16 18:42
Med en termometer väl  ???
Skrivet av Andreas
 - 2008-06-16 17:49
Det måste väl vara hel, för hur mäter man temperaturen på en kotlettskiva? ???
Skrivet av annamaria
 - 2008-06-16 17:26
Menar ni hel kotlett eller i skivor?
Skrivet av MiGa
 - 2008-06-16 14:40
70 grader är det som gäller vid användning av fläskkött.
Men jag brukar ta av dom när dom visar 69 så får dom ligga på utjämning sen,dom går alltid upp någon grad  :)
Skrivet av Shanta
 - 2008-06-16 11:39
Hej. Har kollat runt lite vad folk rekommenderar för innertemperaturer på fläskkottlett för att få dem så saftiga som möjligt, men det verkar vara ganska så skilda bud.

Mattias Dahlgren rekommenderar i sin bok Bon Lloc 70 grader
http://taffel.se/recept/flaskkotlett-i-kall-panna-med-appelsky här är det 58 grader som gäller

vad rekommenderar ni? ???

Annonser

Powered by EzPortal