Matforum

Bortalagat - inte laga själv, möjligen värma => Färdigmat - från kyl/frysdisken i matvarubutiken => Färdigmatsrecensioner => Ämnet startat av: Andreas skrivet 2008-06-13 12:08

Titel: Fullkornspaj kalkon & broccoli - Felix (2/5)
Skrivet av: Andreas skrivet 2008-06-13 12:08
Kalkon & broccoli i het fruktsalsa

Ser så när som på kantbiten som poffade loss i mikron fin ut med fina färger och fin gräddning.

Pajskalet påminer som nåt slags smörgåskex jag ätit (minns inte namnet på dem) och smakar även lite papprigt, konsistensen är ganska hård och aningens seg. Pajen är god bitvis men där är nåt med mangofruktsalsan som gör att den får en otrevlig kemisk biton. "Het fruktsalsa" förresten - vidare het är den inte.

Och på tal om kemisk biton - denna paj innehåller så många E-nummer att kemiske Ali skulle ha blivit mörkrädd, vissa förstås harmlösa men smakförstärkare E621, E623 och jästextrakt klarar vi oss alltid utan. (Se även denna tråd: Varför flera sorters stabiliseringsmedel? (http://matforum.nu/index.php?topic=1735.0))

¤ Utseende 4/5
¤ Konsistens 2/5
¤ Smak 2/5
¤ Helhetsbetyg 2/5