Vad bakade du för matbröd senast?

Startat av Andreas, 2007-05-06 13:41

Föregående ämne - Nästa ämne

Cat

Nyttigt LCHF bröd gjort på zucchini och (lite)morot!! Jättesaftigt och gott :)

http://catbje.se/recept/glutenfritt-brod/

spenaten

Bakade ett surdegsbröd igår på:

200 g grovt vetemjöl
600 6 vetemjöl
15 g salt
460 g vatten
400 g surdegsgrund

Gräddade det i en form på 4 liter tills brödet nådde 96 grader.

j.lelle

Jag gjorde vitt bröd med jäst från Vm bagaren Håkan Johanssons youtube kanal

https://www.youtube.com/channel/UC-nENCh_fFTfivq4bfIx_zg

Lite lurigt att göra flätan annars väldigt enkelt och gott. 

webguide

Sirapslimpa:
500 gram vetemjöl
300 gram vatten
25 gram vetegluten (för att öka proteinhalten i mjölet)
15 gram aktiv torrjäst
50 gram ljus sirap
20 gram smör
5 gram salt (jag använder salt från Läsö)

Kör 5 minuter i maskin, tillsätt salt och smör i bitar och kör 5 minuter till.
Jäs degen i ca 2 timmar (tryck ner den efter halva tiden), forma till en limpa coh pensla med äggula upprörd i vatten + en nypa salt och låt den vila en stund och baka av den till 96 grader i 200 graders ugn.

irmaberg


margita moreborg

Högbolimpa 

BRA som julklapp med cellofan och röda band kring limpan.
Den är god när man är sugen på ett lite sötare och kompaktare bröd.
Handla hem alla ingredienser, sedan går det lätt att göra ett antal limpor då och då.

Högbolimpa

(Receptet är för 1 limpa)
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat. Salt och bikarbonat ska blandas väl med mjölet innan vätskan tillsätts.
2 msk vetegroddar
1/2 dl vetekli
3/4 dl rågkross
1,5 dl grahamsmjöl
2,5 dl vetemjöl
1 dl russin
1 dl hela mandlar
1 dl torkade aprikoser
3/4 dl solrosfrön
5 dl fil
1 dl mörk sirap ger mörk smak och färg, ljus sirap blir lite knäckigare och brödet något ljusare.

Gör så här: Blanda alla ingredienser i en bunke.
Häll över fil och sirap och blanda till en jämn smet.
Smörj och bröa en brödform och häll i smeten.
En mindre, avlång form passar bäst.
Grädda i 175 grader i cirka 80-90 minuter.

Dennis

Foccacia bröd, assistenten med degrullaren fungerar riktigt bra tycker jag till degar med hög hydrering (80%), bättre resultat än vad jag brukade få med min kenwood major och degkroken






Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal