Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av mischa
 - 2010-08-08 11:19
Lisa Förare har skrivit en rätt maffig uppsats i ämnet "att tillaga fläsk". Där diskuterar hon bland annat temperaturer och balansen låg temp/lång tillagningstid.

http://www.svenskkottinformation.se/ladda-ned/
Skrivet av webguide
 - 2010-08-08 08:55
Jag brukar salta min karré ca 4 timmar innan den skall stekas/grillas, då får man en jämnt saltad yta och grunden till en riktigt god karréskiva.
Skrivet av Robert021
 - 2010-08-05 08:25
Citat från: annamaria skrivet 2009-02-15 21:17
Ja det är det där med senor o fett - jag tycker det är för mycket fett o senor för att göra gryta/snitzel av. Kåldolmar är ju fint... ;D Jag tänkte komma lite enklare undan förstås.


Det finns väl inga senor i karré, däremot fett och hinnor. Det finns mycket gott att göra av karréskivor och du kan säkert hitta något centraleuropeiskt recept. Ex.vis kumminkött som du lagar knödel till och äter med surkål. Mums.
Skrivet av Krista
 - 2010-04-20 12:27
Låter jättespännande, ska testa så snart som möjligt. Tack för länktipsen!
Skrivet av Filippa
 - 2010-04-20 09:19
Många (även jag) gör så att man lägger köttet i marinad på kvällen, sätter in grytan i ugnen på 80 grader på morgonen, går till jobbet/ut i trädgården/städar etc och sedan på kvällen tar man ut grytan och njuter.

Ingen innertemp - har den stått i 8 timmar så är det färdigt :-)

Man kan också sätta in grytan på kvällen ochn sedan gå och lägga sig...med risk för att vakna mitt i natten och vara superhungrig av doften :-)

Tillagningstips finns på www.smaksens.nu, www.taffel.se och även hos mig www.filippas.blogspot.com
Skrivet av Krista
 - 2010-04-19 16:08
Seriöst 8-10 tim?? :o Men ok, det låter skoj! Kan tänka mig att en långmarinering på ett eller ett par dygn inte skadar heller. Marinera fre-lör och tillaga under hela sön. Plötsligt får ordet helgstek en ny betydelse. Innertemperatur?
Skrivet av Filippa
 - 2010-04-19 15:50
Jajamensan och det är gott med "pulled pork". Men 100 grader är nästan för mycket ?! Kör 8-10 timmar på ca 80 grader så blir det fantastiskt.

Du kan göra tomatvariant, rödvinsvariant, vitt vinsvariant eller buljongvariant. Jag gjorde med whisky en gång - det var rätt gott det med. Ös i de grönsaker du gillar och glöm grytan ett tag i ugnen.

Mums !
Skrivet av Krista
 - 2010-04-19 12:40
Jag tycker också den är svår att få till... Blev bjuden på galet möra skivor marinerad karré men hur jag än tillagar den så blir det bara segt... Får väl fortsätta experimentera.

Har läst lite olika innertemperaturer, allt från 70-85 grader, när man tillagar en hel bit i ugn. Nån som har koll? Ska testa tillaga en hel bit i ugn i flera timmar med låg ugnstemperatur (100-125 grader) nästa gång, nån som testat det?
Skrivet av annamaria
 - 2009-03-03 11:07
Nu kan jag meddela att karrén + en bit fett fläsk + en mindre skinsktek (som inte räckte till annat) är nermalda och det ligger ett antal goda biffar i kylen. Bra med barn som vaknar tidigt man får mycket gjort. Hälften av biffarna är vanliga hederliga och den andra hälften är av medelhavstyp med oregano, basilika, vitlök och soltorkade tomater i.

Tack för detta braiga tips!

MiGa: hann inte se ditt svar annars hade jag nog testat ett gäng. Får göra det en annan dag.
Skrivet av MiGa
 - 2009-03-02 22:45
Jag gjorde biff på spansk Chorizo Clàsicos sen kan man lägga till om man vill ha något mer , men jag tyckte den var enkel och god som den var :)
Skrivet av annamaria
 - 2009-03-02 20:21
Åh vilket recept då från salsus? Det kanske inte kräver en rök? Jag tror jag tar fram dem nu o så får det bli malning i morrn när den sjuka lilla kraken sover.
Skrivet av MiGa
 - 2009-03-01 22:04
Annamaria>> Du kan steka/grilla dom som dom är eller förkoka dom och sen grilla det går fortare då :) ,i fredags malde jag karrè och gjorde biffar efter ett korvrecept från salsus blev kanongott.
Skrivet av annamaria
 - 2009-03-01 21:06
Jag blev faktiskt riktigt sugen på att göra denna korv - tills jag kom till rökningen. Jag vill inte/kan inte röka dem. Hur gör man då?
Skrivet av helfgren
 - 2009-03-01 18:33
annamaria : om du ändå ska mala dem gör någon god korv av dem . Du hittar massor av recept på  www.salsus.se , många korvar som man ska ha karré i . Speciellt denna goda korv tycker jag är värd att göra http://salsus.se/index.php?page=lajos-kolbasz .

MVH// Henrik
Skrivet av agnetasch
 - 2009-03-01 18:06
Klä dig varmt o gå ut o grilla ;D

Annonser

Powered by EzPortal