Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av agnetasch
 - 2009-05-03 09:00
Ja inte kan man säga att spraygrädde är någon delikatess, men den kan se dekorativ ut. En liten stund i alla fall. Det gäller att tårtan går åt fort ;D
Skrivet av Mickan
 - 2009-05-02 20:39
Äh, jag ogillar den bara...  ;D
Skrivet av agnetasch
 - 2009-05-01 16:50
Citat från: Anne skrivet 2009-04-30 08:31
De är lite för torra, så man får fukta dem
Man kanske kan fylla tårtan med konserverade körsbär o fukta bottnarna med körbärsspadet? Lite Schwarzwaldstuk alltså :D

Citat från: Mickan skrivet 2009-04-30 18:17
Spraygrädde är ett allergen!
Usch då, vad är det i den?
Skrivet av Mickan
 - 2009-04-30 18:17
Citat från: agnetasch skrivet 2009-04-30 08:18
Vid senaste besöket på ICA Kvantum såg jag att dom hade chokladtårtbottnar. Det hade jag ingen aning om. Dom med Nutella, konserverade mandariner o vispgrädde på sprayflaska??


Aj aj, det låter farligt! Spraygrädde är ett allergen!
Skrivet av Anne
 - 2009-04-30 08:31
Icas chokladtårtbottnar är nya. Testade dem till tårta i helgen. De är lite för torra, så man får fukta dem, och absolut låta tårtan stå över natten, minst. Inte som hembakade, men acceptabla :)
Skrivet av agnetasch
 - 2009-04-30 08:18
Vid senaste besöket på ICA Kvantum såg jag att dom hade chokladtårtbottnar. Det hade jag ingen aning om. Dom med Nutella, konserverade mandariner o vispgrädde på sprayflaska??
Skrivet av ena
 - 2009-04-27 11:29
Vet inte riktigt hur varianterna smakar, har bara gjort Bannocks och pannkaka på detta viset :)
Skrivet av agnetasch
 - 2009-04-27 09:27
Här var det mycket att bita i! Tack ena :D
Skrivet av ena
 - 2009-04-26 20:53
Lite scoutkakor kanske? blir garanterna lite disk när man knådar i påse *s*

Bannocks och varianter

Med grundmixen kan man baka flera olika typer av bakverk, vissa behöver bara annan mängd vatten och gräddningsmetod, medans andra behöver lite extra ingredienser.

Grundmix

14 dl mjöl
2 msk torrmjölk
1 msk salt
3 msk bakpulver
4 msk socker
3,5 dl matolja

Blanda de torra ingredienserna och blanda sen ner matfettet med mixer så
blandningen blir jämnt grynig.

Bannocks
5 dl mix
1,25 dl vatten

Knåda i påse, kläm ut klickar. Platta ut och stek i stekpanna.

Småkakor

5 dl mix
1,25 dl vatten

Knåda i påse, kläm ut klickar. Grädda i nån form av ugn.

Muffins
5 dl mix
2 dl mjölk (eller torrmjölk och vatten)
2 tsk vaniljsocker
1 dl socker

Blanda gärna i t.ex. blåbär från skogen. Gräddas i muffinsformar i ugn.

Pannkaka
15 dl mix
5 dl vatten
2 msk torrmjölk (extra alltså)
1 ägg (eller äggpulver från ett ägg och lite extra vatten)

Stek i stekpanna

Mjuk kaka
5 dl mix
1,25 dl vatten
2 ägg (eller äggpulver)

Toppa med smör och farinsocker eller nötter och torkad frukt. Bakas i nån form av ugn.
Skrivet av agnetasch
 - 2009-04-26 18:26
Citat från: Mickan skrivet 2009-04-26 17:30
Vad hände med shake'n bake?
Den finns i alla fall på Finax hemsida; glutenfri muffinsmix. Jag skrattade till lite för i beskrivningen står:"med Shake´n Bake pannkaks mix och muffinsmix så behöver du inte fundera, bara du har vatten" Suck, den som hade det ändå :D

Om man inte har i så mycket vatten o rör i tetran med en sked kan man kanske göra småkakor?
Skrivet av Mickan
 - 2009-04-26 17:30
Vad hände med shake'n bake? Köpte aldrig men tror att det var muffins i tetra.
Skrivet av Andreas
 - 2009-04-26 17:20
Tror du inte pizzadeg blir för salt?

Men finns det inte frysta bakeoff-kanelbullar och småkakor på samma sätt som baugetter..? Om inte så borde det faktiskt finnas en ganska hyfsad marknad för det.

Och färdig sockerkaksmix på tetra bara att hälla i smord bakform känns nästan som jag skall ha sett, men är inte säker..?
Skrivet av agnetasch
 - 2009-04-24 16:56
Eftersom vi för tillfället har problem med både vatten o avlopp är diskning ingen favoritsport. Men naturligtvis är det nu som det ska till en massa bullar o kakor högt o lågt (Hur många helger ÄR det på våren egentligen?)
Jag vill inte köpa allt kaffebröd o jag vill inte kladda ner en massa bunkar o redskap. Kan man gå en gyllene medelväg? Köpa halvfärdigt o lägga till en guldkant så det nästan verkar hembakat? Nu skriker alla bakexperter, men lugn, detta är bara tillfälligt.
Som att istället för att baka bullar kavlar man köpt smördeg på bakplåtspapper o gör wienerbröd. Vad lägger man för kladd i mitten?
Eller kan man baka bullar med hjälp av färdig pizzadeg?
Är det någon som har några knep i "fuskbakning" så tar jag tacksamt emot dom; bullar, kakor, tårtor, ja allt är av intresse.

Annonser

Powered by EzPortal