Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av annamaria
 - 2008-03-12 13:43
Det heter Åkes - jag minns inte helt hundra om det är något mer ord efter det men i alla fall Åkes. De gör väldigt god kokt skinka också - ingen läskig pressad variant utan riktig - supergod!
Skrivet av agnetasch
 - 2008-03-12 08:23
Vem tillverkar o var kan man köpa dessa godbitar om man har vägarna förbi?
Skrivet av annamaria
 - 2008-03-11 18:26
Ja den var god! Lagom "gelatinig" och god smak. Jag köpte den bakade förra veckan, den var snäppet bättre.
Skrivet av agnetasch
 - 2008-03-11 08:44
Har du smakat pastejen än? Var den god eller bara jaha?
Skrivet av annamaria
 - 2008-03-10 19:28
agnetasch:

Jag hittade idag kokt leverpastej producerad av ett lokalt företag. Var ju bara tvungen att köpa den när du skrev att det var såååå gott. Ska provas i morgon bitti.
Skrivet av Cohen
 - 2008-03-09 22:05
Leverpastej som man skär är väl ofta mer finfördelad än den vanliga ungsbakade.

Ett förkök kan ju vara att först mala ingredienserna till en finare konsistens, och sedan packa de hårdare i formen innan bakning. Kanske inte blir exakt som köpepastejen, men borde åtminstone bli mer likt.
Skrivet av agnetasch
 - 2008-03-09 17:10
Mager, skivbar leverpastej som man köper verkar ju bara vara leversmakande gelatin. Kanske det är gelatin som ska till, men det går ju inte ihop med att leverpastej bakas i ugn. Förr hette skivbar leverpastej kokt leverpastej (Konsums runda med tryffel såååå god) Om man kokar pastejsmeten o har i ordentligt med gelatin på slutet kanske den blir skivbar.Vem vet?
Skrivet av bryggens
 - 2008-03-09 14:42
Jag har egentligen inget eget recept, utan kör efter något standardrecept, det jag gör är att jag alltid använder grislever, som jag mal tillsammans med lite fläskkarre´, sen brukar det bli lite portvin eller annat gott i smeten, jag har aldrig något späck eller liknande, tycker att det funkar bra utan.
Skrivet av Hasse
 - 2008-03-08 16:41
Bryggens, jag har inget svar på din fråga. Men det vore jättekul om du ville dela med dig av ditt recept på leverpastej.
Skrivet av bryggens
 - 2008-03-08 15:20
Jag brukar alltid göra egen leverpastej till jul, men det är ju alltid den bredbara sorten.Vet någon om man kan göra egen leverpastej typ den man skivar? I så fall hur?

Annonser

Powered by EzPortal