Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Per-Erik
 - 2011-01-10 07:05
De jag gjorde nu gjorde jag på ca 90-95 grader i ca 2h  (det var små tomater, annars har jag kört lite längre). Tidigare har jag nog kört på ca 110-120 grader.

Nu då tomaterna är ganska tråkiga så tog jag tillvara på geggan vid urkärningen och silade bort kärnorna och reducerade med olivolja och avslutade med vitlök och lite socker i reduktionen och detta använde jag för att fylla/pensla halvorna med.

Första gången så använde jag Hestons recept:
http://www.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/food_and_drink/heston_blumenthal/article556577.ece
Skrivet av annamaria
 - 2011-01-09 18:01
Citat från: Per-Erik skrivet 2010-12-31 14:46
    Confiterade tomater




Detta åt vi på en restaurang häromdagen, så himla goda var dem! Hur hög temp lagar du dessa på? Endast med olivolja, salt o peppar eller annat?
Skrivet av Robert021
 - 2011-01-08 10:21
Citat från: Krista skrivet 2010-12-31 10:06
Samma här, såg arge Ramsyy göra det i sitt julprogram och det såg riktigt smaskig ut. Fast nu hittade jag ett recept av Per Morberg... Nyårsdilemma. Men lutar åt Per nu. Övriga menyn:

Förrätt: laxmojäng med löjromscrème
Dessert: chokladmousseboll med roliga choklad- och karamellgarnityrer


Jag tog det bästa från både Pers och Gordons recept och kombinerade dem till en ultimat Welllington.
Skrivet av Per-Erik
 - 2010-12-31 14:46

Lite tråkigt och klassiskt, men förhoppningsfullt gott:

Förrätt:
    Räkcocktail på färska räkor och grapefrukt med pepparrotsvinäger
    Taittinger skumpa.

Varmrätt:
    Oxfile med svampsås, rödvinssås och bernaise och potatissuffle
    Confiterade tomater. kanske något salladsblad
    Enkelt röttvin.

  Efterrätt:
    Okänd.

Valde att inte dona så mycket med råvarorna då barnen verkar ha lättare för det.

Skrivet av Krista
 - 2010-12-31 10:06
Citat från: Robert021 skrivet 2010-12-30 14:46
Årets nyårsmeny:

Förrätt: Gratinerad hummer
Varmrätt: Oxfilé Wellington
Efterrätt: Creme Caramel


Samma här, såg arge Ramsyy göra det i sitt julprogram och det såg riktigt smaskig ut. Fast nu hittade jag ett recept av Per Morberg... Nyårsdilemma. Men lutar åt Per nu. Övriga menyn:

Förrätt: laxmojäng med löjromscrème
Dessert: chokladmousseboll med roliga choklad- och karamellgarnityrer
Skrivet av FredrikB
 - 2010-12-30 19:22
Fördrink
Champagne
 
Förrätt
Creme Ninon med pepparrotskräm
ett vin från Alsace med Pinot Gris
 
Sjömat
Hummer, färsk Svensk samt gratinerad Kanadenisk
Champagne, Palmer & co. 2005
 
Kycklingrätt
fylld pasta med spenat, kycklingfärs och riccotta. Till detta serverar vi en salviabaserad sky samt nyriven parmesan och ett italienskt vin på Barbera d'Alba
 
Varmrätt, kött
Lammfile med sötpotatispytt
Brunello di Moltalchino 2001?
 
Dessert
3 sorters chokladsurpriser
Sött vin
 
Efter Maten
Kaffe
Konjak
 
Tolvslaget
Ett halvt glas lättdrucket

Vickning
Rundrökt SVENSK ål på knäcke med en OP  ;D
Skrivet av smakakarin
 - 2010-12-30 17:33
Min nyårsmeny 2010 blir följande:

Till drinken:
Crostini med hemmagjord olivtapenade

Förrätt:
"Kunglig toast med jordärtskockscreme" (Toast med en sallad gjord på kungskrabba. Till detta en creme gjord på jordärtskocka serverat i ett litet glas)

Varmrätt:

Tournedos med mandelpotatisbakelse, balsamicosås och örtmarinerade grönsaker.

Dessert:
Karins vita chokladmousse med hallongelé och färska hallon.
Skrivet av Robert021
 - 2010-12-30 14:46
Årets nyårsmeny:

Förrätt: Gratinerad hummer
Varmrätt: Oxfilé Wellington
Efterrätt: Creme Caramel
Skrivet av annamaria
 - 2010-12-29 14:34
Nu är den i frysen, smidigt med dessert som går att förbereda. Funderar på att göra Balsamicosåsen redan i kväll också, det kan jag nog va? Det känns som om den bara blir godare om den får stå till sig, eller?

Mandelpotatiskakan ska göras i morgon.
Skrivet av agnetasch
 - 2010-12-29 11:09
Det låter gott o läskande, det behövs något fruktigt på slutet. Jag tror jag ska lägga en hög physalis på min chokladtårta, det brukar skrynkla till gommen lite :D
Skrivet av annamaria
 - 2010-12-29 10:46
Hittade ett recept på Tropisk marängparfait som låter gott och enkelt. En färdig maräng botten i en form med löstagbar kant, göra en parfait av äggulor, florsocker, vaniljsocker och grädde. Hälla det över marängen och sen in i frysen. Serveras med mangopuré, kiwi och passionsfrukt ovanpå.
Skrivet av annamaria
 - 2010-12-28 18:41
Åh det låter gott. Jag letar fortfarande dessert.
Skrivet av agnetasch
 - 2010-12-28 15:32
Originalet är en sats majonnäs + ett par msk chilisås men eftersom jag ska servera såsen till lax använder jag Pernillas lite fluffigare variant; 100 g majonnäs, 1 dl vispgrädde, 2 msk chilisås (eventuellt en doft konjak också) Jag tror hennes kompis Tore välsignade den varianten.
Vad jag egentligen menar med "original" är frånvaron av avarter som lättmajonnäs, filmjölk o tomatketchup ;D
Skrivet av annamaria
 - 2010-12-27 19:25
Åh det låter både mysigt och gott. Hos oss blir det också bastubad! Kanske en rull i snön, vi får se. Det är så sjukt hård skare nu.
Det där originalet...finns det kanske ett recept att få?
Skrivet av agnetasch
 - 2010-12-27 10:29
Här startar vi nyårsfirandet utomhus; ute på sjön serveras fyrverkerier, eldar o varm romgrogg.
Sen blir det antipasto o rödvin i nostalgiska bastflaskor medan allt långdraget bastubadande pågår. Långt om länge serveras middag; frasig sparrispaj som förrätt följd av ungskokt lax med kokt dillpotatis o Rhode Islandsås (originalet) Kaffe o chokladtårta (smaksatt med gräddvarianten av Vana Tallinn) Om det är någon som inte blir mätt finns det kalla vindruvor o konfekt att mumsa på.

Annonser

Powered by EzPortal