Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Jonas
 - 2007-10-06 19:15
Justa ja det glömde jag!! Prova att slänga i några enbär i skaven funkar riktigt bra.
Skrivet av Jonas
 - 2007-10-06 19:11
Har ni möjlighet så prova souvas. Lättrökt renskav, det är sååååå gott men glöm för all del inte lingonsylt eller helst rårörda lingon (gäller även "vanligt" renskav)
Skrivet av Tette
 - 2007-10-05 22:17
Hej

Tina skaven och fräs med lök, vitlök och ett par skivor strimlat bacon. häll över vispgrädde
och låt koka ihop ett par minuter. Rör ned 2 msk kapris och servera med pressad potatis.


//Tette
Skrivet av roffekock
 - 2007-10-05 15:04
Prova att byt ut renköttet mot oxkött lika tunnskivat suuper... pressad potatis till.
Kvvvvvvvvvvvvasten? ;D
Skrivet av Andreas
 - 2007-07-22 20:49
Jag hade ett recept på en god renskavspaj förut, men nu hittar jag det inte, återkommer om jag gör det.
Annars verkar "Renskavspaj med Västerbottensost" rätt spännande
http://www.guldkorn.com/std/cmmt/c_printversion.asp?iRecipeID=1405
Savoykål och mango chutney är förstås inte heller vidare norrländskt. ;)
Skrivet av Urban
 - 2007-07-21 10:40
Det har du helt rätt i Calle: Men som jag skrev ovan så tillsätter jag vitlök ibland bara när jag vill variera mig litegrann.
Jag har ju den turen att jag slipper köpa renskav från affärerna då jag brukar få tag på färskt genom kontakter till ett billigare pris, eller få ibland av mina syskon som bor lite längre norrut.
När man har gott om renkött i frysen så vågar man sig på att prova nånting nytt utan att vara rädd att förstöra nånting ;).
När jag var i Arvidsjaur för 2 veckor sedan och hälsade på min bror så gjorde han renskavsgryta med kokosmjölk istället för med grädde... Jag tror att detsamma gäller med kokosnötter som med vitlök  ;).
Ifall att man är laktosintollerant så funkar kokosmjölk istället för grädde riktigt bra, om man behöver späda den så kan man använda sojamjölk och reda med lite maizena vid behov.

Men vill du göra traditionell renskavsgryta så ska du använda:

Lök
Kantareller eller champinjoner om du ite hittar sådana
Renskav
Grädde
salt
Vitpeppar alt. svartpeppar




Skrivet av crlhrv
 - 2007-07-20 23:04
Jag har provat vitlök till renskav, det blir jättebra. Det jag menar är att det inte växer speciellt mycket vitlök bland renarna och att det borde finnas något mer "traditionellt" norrländskt (same?) recept utan vitlök. Eller det är bara en tanke.
Skrivet av Urban
 - 2007-07-20 22:02
Vitlök och renkött gifter sig riktigt bra vill jag påstå!.
Prova gärna nästa gång!, du blir inte besviken Calle  ;).
Skrivet av crlhrv
 - 2007-07-20 20:45
Det är lite otippat att man ska använda vitlök till renskav faktiskt :)
Skrivet av Urban
 - 2007-07-20 19:34
Jag använder kantareller istället för champinjoner då jag har sådana liggandes i frysen (eller färska), men champinjoner funkar alldeles utmärkt.. Bara dom är färska!. Äkta grädde är också ett måste.. Grädde är en riktig smakhöjare till denna rätt vill jag lova! :P.
Sedan så använder jag lök precis som Andreas. Vidare så brukar jag krydda rikligt med vitpeppar och salta efter smak, och avrundar till sist med en skvätt Mrs.Cheng mushroomsoy för lite färg och smak.
Ibland när jag vill variera mig så pressar jag ner 2-3 vitlöksklyftor i skaven vilket också blir jättegott! ;).


Skrivet av kryddburken
 - 2007-07-20 17:35
Åh så gott med renskav!
såhär gör jag favoritpannan med renskav : http://kryddburken.wordpress.com/2007/04/12/renskavsgryta-med-timjan-pressad-potatis/
Skrivet av crlhrv
 - 2007-07-20 12:06
Jag fräste lite lök, paprika, vitlök och renskav, hällde på lite matlagningsgrädde, salt och peppar och hällde allting över kokt pasta. Blev riktigt bra.
Skrivet av Andreas
 - 2007-07-20 11:13
Jag brukar steka lök, champinjoner, renskav, tillsätta en dutt mjöl och grädde och äta tillsammans med potatismos. Renkött är väldigt magert så det krävs nästan nåt lite krämigt till tycker jag.

Men vill du vara norrländsk kanske du ska byta champinjonerna mot nån mer norrländsk svamp. :)
Skrivet av crlhrv
 - 2007-07-19 11:48
Ok ibland slirar svärmor förbi med några kassar mat när hon tycker att vår kyl och frys ser allt för tom ut. Senaste tillskottet innehåller bland annat renskav. Eftersom jag har väldigt lite erfarenhet av att tillaga renskav (tror det blev någon form av renskavsklämma senast) tänkte jag kolla om de som bor lite längre norrut har några schysta recept att dela med sig av (eller är det bara en fördom att norrlänningar äter renskav i större utsträckning än resten av befolkningen?). So hit me!

Annonser

Powered by EzPortal