Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av ivanl
 - 2009-03-05 22:51
Nejdå, visst kan norrlänningar laga fisk. Tänk på alla läckra öringar som halstras i myggornas rike ;D
Men när man säger att man är göteborgare så brukar de skärpa upp sig en aning och hålla koll på klockan.
Kanske tror de att man är nån sorts inspektör som ska skicka stöddiga feskarbusar på dem om de slarvar med fesken. ;)
Skrivet av webguide
 - 2009-03-05 18:57
Citat från: patrik.svensson skrivet 2009-02-28 21:54
Var det nån skillnad att Sous-Vida dem jämfört med att bara steka/grilla dem?
Hur länge körde du dem i badet?

Nyfiken på din limeair, kan du inte kolla in Texturas tråden. Jag la ett inlägg där för några dar sen.



20 minuter, ja skillnaden är att det blir exakt lika kokta rakt igenom, skall testa imorgon med 58 graders vattentemp.
Limeair är riktigt simpelt, 50/50 pressad lime och vatten sedan 0,33% Lecitin, kör med stavmixer... Klart :)
Skall kolla in texturastråden...
Skrivet av Miss Fish
 - 2009-03-04 22:20
Citat från: ivanl skrivet 2009-03-04 20:03
Instämmer! När jag besöker restauranger annorstädes i Sverige och beställer fisk, så brukar jag be servitören hälsa kocken att rätten ska lagas till en göteborgare.
Utomlands brukar jag be dem hälsa att laga till en japan.
Då får man oftast en lagom stekt fisk.


Ja, i regel är restaurangpersonal väldigt dålig på att laga fisk.. Antingen är den rå (och har jag inte betsällt sushi) eller så är den överstekt och torr. Dock behöver man inte vara göteborgare för att kunna laga fisk, en person uppvuxen i ett norrlänskt fiskeläge kan vara lika bra :)
Skrivet av ivanl
 - 2009-03-04 20:03
Citat från: Miss Fish skrivet 2009-03-04 00:51
A och O är att inte grilla/steka dem för länge.. Jag tycker att restaurangpersonal är rätt så dåliga på detta och serverar dem ofta överstekta..

Instämmer! När jag besöker restauranger annorstädes i Sverige och beställer fisk, så brukar jag be servitören hälsa kocken att rätten ska lagas till en göteborgare.
Utomlands brukar jag be dem hälsa att laga till en japan.
Då får man oftast en lagom stekt fisk.
Skrivet av agnetasch
 - 2009-03-04 09:04
Inte på den restaurangen jag var o åt fisksoppa på, där hade dom nog bara målat sojaränder på musslan.
Skrivet av Miss Fish
 - 2009-03-04 00:51
Grillade pilgrimsmusslor går inte av för hackor.. Brukar ta fram grillpannan och hastigt grilla dem på varje sida.. En midsommar fick jag tag i pilgrimsmusslor i skal, de fick grillas i sitt skal på kolgrillen med bara lite citron. Det blev underbart..
A och O är att inte grilla/steka dem för länge.. Jag tycker att restaurangpersonal är rätt så dåliga på detta och serverar dem ofta överstekta..
Skrivet av ivanl
 - 2009-03-01 15:22
Instämmer. Brukar visa upp dem för en het wokpanna bottnad med smör, olja och finhackad vitlök.
Skrivet av jelvis
 - 2009-03-01 13:33
Pilgrimsmusslor är min absoluta favorit. Själv anser jag att de ska vara hastigt grillade/stekta och lätt råa i mitten.

Det krävs dock att man får tag på några ordentligt stora för att de ska gå att behandla på det sättet.
Skrivet av patrik.svensson
 - 2009-02-28 21:54
Var det nån skillnad att Sous-Vida dem jämfört med att bara steka/grilla dem?
Hur länge körde du dem i badet?

Nyfiken på din limeair, kan du inte kolla in Texturas tråden. Jag la ett inlägg där för några dar sen.


Skrivet av webguide
 - 2009-02-28 16:44
Jag köpte levande pilgrimsmusslor igår och sous vidade dem i 60 gradigt vatten. Jag förstekte "ändarna" på dem och tryckte in dem i en liten utstickare så att de behöll formen och paketerade dem med lite citronsest, sen  serverade jag dem med limeair på toppen. Det blev riktigt gott.
Skrivet av Sweber
 - 2009-02-27 14:36
Citat från: Hasse skrivet 2009-02-26 17:45
Sweber, ja det är lite knaprigt med frysta musslor. Men framförallt är det extremt coolt!   8)


;D :D
Skrivet av Mickan
 - 2009-02-26 20:40
En av mina favoritråvaror! Man kan servera den helt genomstekt eller lätt rå i mitten. Mitt öga säger mig att även om den är genomstekt är den lätt genomskinlig eller snarare mjölkig. Det finns så mycket man kan göra. 3 av mina älsklingar:

Rödbetscréme, getostmjölk och en halstrad mussla på toppen
Grillad mussla i dill- och hummerbuljong
Din egen favoritrisotto med grillad musslor
Skrivet av Sofia
 - 2009-02-26 18:15
Har aldrig lagat själv, utan bara ätit på restaurang. Det är supergott tycker jag! Men om den var genomskinlig låter det ju som om den var rå? Brukar de vara det när de är "tillagade"? På sushi är de väl råa, och det är gott det också tycker jag, men tja då är väl konsistensen kanske lite speciell, och jag tycker nog att de är godast tillagade.
Skrivet av Hasse
 - 2009-02-26 17:45
Sweber, ja det är lite knaprigt med frysta musslor. Men framförallt är det extremt coolt!   8)
Skrivet av agnetasch
 - 2009-02-26 10:13
Det låter nästan som om jag vore tvungen o köpa ett gäng o provlaga i alla fall. Tack för alla tips.

Annonser

Powered by EzPortal