Var hittar man höna?

Startat av Andreas, 2007-05-10 11:51

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Tack för den otrevliga läsningen Kurt.

Sista stycket sammanfattar det bäst tycker jag "koldioxidavlivning i stallet anses vara mindre i förhållande till de alternativ som innebär hantering vid insamling, lastning, transport och slakt/avlivning på annan plats än i stallet under förutsättning att gasavlivningen utförts på ett korrekt sätt. Dock kan hävdas att perioder av potentiellt smärtsamma och stressande förlopp såsom t.ex. kippande och försök att bibehålla balans borde kunna förkortas ytterligare, vilket skulle kunna åstadkommas med fortsatt kunskapsökning gällande byggnadsmässiga faktorer och teknisk utveckling av metoder för gasadministrering."

I texten nämns också att det innebär är en kostnad för procucenten att göra sig av med hönorna. Kostnaden i fallet med höns här i Umeåtrakten är 6 kronor per höna enligt inslag i västerbottensnytt. http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasterbottensnytt/30-ton-atligt-kott-eldas-upp

Så i princip vore det ju vinst för äggproducenterna att låta folk komma och hämta kokhöns gratis.
Den som inte frågar får inga svar.

Robert021

Nu tycker jag att tråden slirar iväg off topic. Starta hellre en ny tråd och håll er till ämnet.
www.husihelvete.se - Nu över över 420.000 besökare.

Andreas

Jag är förstås partisk, men jag tycker diskussionen är klart relevant för förståelsen om bristen på tillgång på kokhöna. Och frågan är om man över huvud taget bör äta höna såvida man inte vet att hanteringen fram till slakt varit human? Det verkar ju som att hönsen faktiskt mår bättre av att inte hamna på våra tallrikar.
Den som inte frågar får inga svar.

Margareta

jag köpte en fryst höna för en månad sedan på ICA KVANTUM JÄTTEN TROLLHÄTTAN.

webguide

Citat från: Andreas skrivet 2012-10-08 08:16
Jag är förstås partisk, men jag tycker diskussionen är klart relevant för förståelsen om bristen på tillgång på kokhöna. Och frågan är om man över huvud taget bör äta höna såvida man inte vet att hanteringen fram till slakt varit human? Det verkar ju som att hönsen faktiskt mår bättre av att inte hamna på våra tallrikar.


Ja, det gäller vanliga svenska kycklingar/höns, vad jag förstår så finns det välsigt få uppfödare som kör på kvalitet (inklusive ekologiska) man använder raser som är snabbväxande vilket gör att de "växer sönder".

Nu har ICA (och säkert andra) franska kycklingar som är uppfödda på ett bra sätt, det är långsamväxande svartkycklingar med klassificering Label Rouge.

Den vanliga typen av kyckling i Sverige kallas i Frankrike för skräpkyckling, köttet är dåligt eftersom de växer så fort och de lär lida en hel del (även om de är frigående).

kurt

Netto säljer höns (Skånefågeln) för 15 kr/kg denna vecka

Blurre

Skulle rekomendera att prata med en uppfödare för att få färskvaror istället.

webguide

ICA har börjat sälja ekologiskt hönsköt från Scandinavian organics.

agnetasch

Jag såg att dom hade hönsvingar, det måste jag prova!

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal