Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Lena Marie

2
Man kan till och med lägga gammal julskinka där!
3
Mungbönor är rätt goda att grodda men alfalfa är högst på listan! Solros? Måste prova!
Att grodda vanliga gula ärtor är toppen! Härligt goda ärtskott!
4
Citat från: Kari skrivet 2008-06-10 13:48
Vegabaren i Haninge, om det ännu kan räknas som hamburgeri, är klassisk mark för många! Testa deras Sambalburgare, värt var enda sekund av omväg! ;D


Bäst på det de gör!
5
Donken och andra som är likasamma går fetbort.
Är man i krokarna så är http://www.restaurangportal.se/restaurang/lappens+v%C3%A4gkrog,r275.html bäst!
6
Det skulle blivit raggmunkar men dessa genomgick en metamorfos och blev pytt från Findus :(
7
Jag köper mina i lösvikt över disk. Håller med om att det är mycket fett och lite kött. Jag äter bara köttet men eftersom de inte är så dyra kan man kosta på sig några.
Fem till sju är lagom att äta, sedan räcker det  ;)
8
Grönsakssoppa med gott bröd-

Igår gratinerad torsk med spenat, cf, ost och senap
9
Det var på Masterchef - the professionals som går på TV 8 som de lagade detta och sa det med koktiden. De hade färsk kyckling men om det var majs-sorten vet jag inte.
Jag lagade denna rätt för något år sedan och min koktid var ca 10 + 30 minuter men jag kan inte minnas att den blev kanonmör. Seg blev den inte för DET hade jag kommit ihåg :)
10
Färsk kyckling i Coq au vin ska, enligt vad jag hört, endast koka så den blir nätt och jämt klar. Inga timmar. Styckad pippi bör nog inte puttra mer än en halvtimma.
11
Man blir hur kladdig som helst men det är en ren njutning!
Jag köper mina på City Gross. Priset är inte högt men med tanke på att det är "fiskrens" de röker och säljer så är det dyrt. De röker fenorna efter att de rensats bort från laxen de filéar.
Jag har nog köpt rökta fenor i ca 8-10 år. Först på Konsum i Nynäshamn och nu på CG i Falun.

Dina bitar var osedvanligt stora så jag förstår varför de döper dem till kringlor.

Jag ÄLSKAR att gnaga på dessa godbitar! :D
12
Är det inte rökta laxfenor? Sådana köper jag ibland. Jättegott och billigt. Man får 6-8 stycker för någon tia. Det är inte mycket kött på men att pilla i sig ett par vid diskbänken när man lagar mat eller som tilltugg med lita aioli.
13
Jag använder Panko till mycket i min matlagning. Det "vanliga" ströbrödet kan smaka lite härsket/unket men panko är alltid fräscht. Det är en dröm att dubbelpanera med. Snacka krisp! Det är som sågspån till formen men om man tycker det är för grovt så kan man mortla det lite.
15
Igår: hemburgare med hemgjord dressing
Idag: Smaskigt krämig potatisgratäng med dijonsenapsfylld lövbiff och tomatsallad.

Veckan i övrigt har bestått av fläskpannkaka utan fläsk samt isterband.

Önskan: färsk hummer eller annan lyxmat!
16
Citat från: Hasse skrivet 2011-01-16 13:35
Lena Marie, du har en väldigt viktig och insiktsfull synpunkt!   :D


Rodnar klädsamt och håller fullständigt med och väntar så klart på Nobelpriset i insiktsfullhet!  För det finns vällan ett sådant? ;)
17
webguide: Grattis! Om jag diskar mina i diskmedel (och torkar torra) så får jag problem. Kanske är mina av dålig kvalité? Fast Skeppshult ska ju vara bra.
Pannkakor som jag nämnde är väl inget riktmärke utan ett sätt att få dåliga gjutjärnspannor bra igen. Mammas tips.
18
Tack Jon! Ska genast surfa iväg dit!
19
Att använda diskmedel i en gjutjärnspanna är att skicka den raka vägen in i döden!
Häll ett par mm olja i den och låt den dra på lägsta värme på en platta. Torka ur den.
Stek sedan pannkakor i den. De första pannkakorna må fastna och bli hundmat men sedan blir de bättre.
Detta knep kan även användas på gamla pannor som torkat och rostat eller blivit misshandlade.
Min gjutjärnspanna jag har haft i över trettio år har klappat ihop några gånger men efter en omgång pannkakor är den perfekt igen!

För rengöring av fastnade matrester använder man grovt salt som gnuggar bort det mesta av det värsta. Olja in efteråt.
20
Citat från: agnetasch skrivet 2010-11-21 11:21
Men Hasse, om du sätter dig i en frysbox tillsammans med en kallblåsande hårtork o ett blött badlakan, då får vi ett rättvisande resultat. Snälla.... :-*


Men Agnetasch, om jag som kanske har annan densitet än Hasse (äldre och torrare fettceller?) från början sätter mig på samma sätt så kanske resultatet inte blir samma. Och vad händer om hårtorken blåser halvljummen luft?

Annonser

Powered by EzPortal