Citat från: agnetasch skrivet 2007-05-07 18:46
Andreas,faktiskt så provbakade jag ett hyfsat bröd som jag ska ha till ett kalas.Efter många om o men blev det så här:
Solroskransar 2 st
6 dl mjölk 1 pkt torrjäst
2 tsk salt 2 msk råsocker
2 msk smör/rapsolja 900 g Vetemjöl Special = 15 dl
Fyllning:
Olivolja 2msk
100 g rostade solroskärnor
Lite torkade nässlor.
Ev.oregano c:a 1 msk
Värm mjölken,vispa ut den med jästen o lite mjöl.Tillsätt salt,socker o fett.Rör i mjölet o låt jäsa 30 min.Dela degen i två delar.Kavla ut varje del i en kaka, 30x40 cm. Strö på solrosfrön o pressa ner dem i degen.Pensla med olivolja o strö på nässlor o oregano.Rulla ihop,vrid om några varv o forma degen till en krans.Lägg på plåt o låt jäsa i 30 min.Sätt ugnen på 250°Pensla kransen med ljummen mjölk o sätt in den i nedre delen av ugnen i 250°.Sänk värmen till 200° o grädda i 25 min.Låt kallna på galler under duk.