Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Robert021
 - 2010-02-14 12:34
Citat från: agnetasch skrivet 2010-02-12 18:06
Dom här vet nog:
http://www.vretakaningard.se/index.php?option=com_content&task=view&id=1&Itemid=2


Jag har handlat direkt hos dem/honom, jättefint kött och bra service. Jag kan verkligen rekommendera alla som har möjlighet eller har vägarna förbi att handla direkt hos honom.
Skrivet av agnetasch
 - 2010-02-14 10:52
Senast gjorde jag en gryta (helstekte kaninerna o benade ur dom först) med svamp o bambuskott. Två kaniner á 1,3 kg räckte till 10 pers.
Skrivet av Kari
 - 2010-02-13 21:07
Jag har ingen aning, känns det rimligt? Hur mycket beräknar man per person?
Skrivet av agnetasch
 - 2010-02-12 18:06
80:-/kg tycker jag verkar vara ett vanligt pris.

Dom här vet nog:
http://www.vretakaningard.se/index.php?option=com_content&task=view&id=1&Itemid=2
Skrivet av Kari
 - 2010-02-12 16:21
Vad kostar kanin? Någon som sett runt Stockholm?
Skrivet av Mickan
 - 2010-02-12 07:56
Den nya viltdisken i mitt hus kan ordna kanin! Har lagt in en beställning och passade på att lägga en på den större kompisen herr Hare. Min mamma har aldrig varit speciellt intresserad av matlagning men har av någon anledning blivit harexpert. Tror jag lämnar den till henne och bjuder in mig. Bjuder tillbaka med färserade kaninlår eller något annat gott.
Skrivet av Mickan
 - 2010-01-07 15:42
Dety är svårt att få tag på! Kolla lokala slaktare som brukar kunna ta en beställning och ringa när de får in. Tänk Frankrike eller Italien där det finns i alla snabbköp!
Skrivet av PernillaW
 - 2010-01-07 15:23
Jag har varit väldigt mycket på ön Malta, och där är kanin närmast att ses som en nationalrätt. Efter att ha ätit kanin i många former är min absoluta favorit den enklaste.
Stycka en stor kanin i delar, inte för stora, av en bröstfilé blir det tex 2 bitar..
Bryn bitarna i en stor gryta
Klyfta upp ca 3 stora gula lökar och "knäck" en 5-7 vitlöksklyftor och släng i (nej, det är inte för många).
Salt
Svartpeppar - i massor!! Verkligen - ta mycket.
Ett fylligt rödvin - 1/2- 1 liter.
På med locket småputtra ca 45 min.

Serveras med ris eller klylftpotatis, en sallad.
Njut!
Skrivet av ena
 - 2010-01-07 14:34
agneta>> jag vill väldigt gärna veta vart man får tag i det :)
Skrivet av agnetasch
 - 2010-01-07 11:49
Igår bjöd jag tjocka släkten på kanin, eller "tamhare" för känsliga barnöron ;D

Det blev en smaskig gryta som görs på detta sätt:

Stycka en kanin på 1,5 kg i sex delar o bryn bitarna i stekpanna. Koka dem i buljong/äppeljuice c:a en timme. Låt svalna o ta sedan köttet från benen o skär i bitar.
Bryn 2 brk champinjoner, en knippe salladslök o ½ röd paprika.
Vispa ihop 4 msk vetemjöl med 2 dl vispgrädde o en burk kokosmjölk (400 g) Koka upp. Vid behov; späd med äppeljuice.
Lägg i kött o grönsaker. Servera med ris

Vi har även provat att röka kanin, det blev kanongott (kaningott? :D)

PS Bor du i sydvästra Sverige o är intresserad av kaninkött så vet jag var du får tag på det.
Skrivet av Kari
 - 2007-12-01 20:28
Späckad med hagel? Har Du inte en röntgenmaskin i köket???  ;)
Skrivet av agnetasch
 - 2007-12-01 16:46
Det här var skojigt! Googlade på kaninkött o hittade det här receptet:

Skuttande Jacob 4 port
2 dl ris
1 pkt bacon
1 styckad brynt kanin
3 skivade bananer
1 1/2 dl chilisås eller ketchup
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl salta jordnötter
Koka riset. Stek bacon knaprigt. Smörj en eldfast form och lägg i det kokta riset, de brynta kaninbitarna o bananskivorna. Vispa grädden och rör i chilisåsen, bred gräddsåsen över bananskivorna. Gratinera i 225° ca 15 min. Strö över bacon och jordnötter.

Hoppas inte den här uppbragda mamman läser det receptet (nästan frestande att döpa om receptet till Jamande Jacob ;D):
http://www.ltz.se/artikel_standard.php?id=294408&avdelning_1=101&avdelning_2=142

Skrivet av Fredrik Goldhahn
 - 2007-12-01 13:57
Kanin är fantastiskt gott! Min bror hade kaniner när han bodde på landet och barnen var små, de åts upp om de förökade sig för mycket (vilket de gärna gör till allas glädje) så det blev några goda middagar där. Hare kräver lite mer jobb och hagel smakar inget vidare som sagt...

En av de bästa kaninrätterna jag ätit var med min morfar vid Teide's sluttning på någon sylta av alla syltor han hittade när han levde. En kaninrygg som "nästan" fått en confiterad smak och konsistens då den tillagats i ett mindre hav av olivolja, lök, vitlök, färska örter...grymt gott! =)
Skrivet av agnetasch
 - 2007-12-01 11:24
Enligt min erfarenhet har kaninen ett ljusare kött, ungefär som kyckling. Genom utfodringen kan man styra hur kaninen ska smaka; lite barrväxter de sista veckorna o de smakar lite "vilt" (Fast så smakar inte en vildkanin)
Haren är lite mörkare o lite "smörjigare" i köttet, påminner lite om rådjur tycker jag. Dessutom är den späckad med hagel >:(
Skrivet av Kari
 - 2007-11-30 22:27
Kort fråga: Är det skillnad på kanin och hare? Mer än att den ena är uppfödd och andra vild?

Annonser

Powered by EzPortal