Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Anne
 - 2008-07-17 20:21
En del saker ska man passa på att göra under säsong, och den här salladen med färska hallon... åh, så gott. Det blir inte alls samma sak med frysta. Gott som tillbehör till t.ex. en bit stekt lax, eller lite grillad kyckling, men går också bra att äta som ensamrätt. Receptet kommer från början från Karolina Sparring som har Arom Catering, och som förut hade Café Arom dit jag tyvärr inte hann gå... hon har skrivit en bok också: Sallader med Arom.

Det här blev två rejäla portioner:

1,5 dl bulgur
3 dl vatten
5 torkade aprikoser
2 msk torkade tranbär
1 dl färska örter - basilika, koriander, bladpersilja
1/2 röd chili
2 msk rostade hasselnötter
2 msk pistagenötter
1 lime, pressad
1 tsk olivolja
salt
125 g färska hallon

Koka upp bulgur och vatten med lite salt, täck med lock och låt stå på låg värme i ca 10-15 minuter. Bred ut på ett fat och låt svalna lite.

Hacka aprikoserna, nötterna och örterna grovt. Finhacka chilin. Blanda allt med den avsvalnade bulguren, och smaksätt med pressad lime, lite olivolja och salt. Toppa med färska hallon.

ttt

Annonser

Powered by EzPortal