Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av annamaria
 - 2008-12-29 21:02
Ja här blir det faktiskt oxfilé....med örtpotatisstubbe och en sås som jag inte klurat färdigt på än.
Skrivet av agnetasch
 - 2008-12-29 11:35
Kaffemarineras? Ja tack, det receptet vill jag ha! Vad gör kaffet; påverkar det smaken eller konsistensen?
Skrivet av Fröken Dill
 - 2008-12-28 19:39
För oss blir det ofta skaldjur till förrätt (jag är svår på fina ostron..) och till tolvslaget vill man ju ha löjromsnittar. Till huvudrätt blir det alltså oftast kött.

Jag har förutom oxfilé provat strutsfilé (mört, men tråkigt) olika viltstekar (varierande kvalitet, såsen är jätteviktig, måste bli perfekt) och anka. Röstar nog på en god ankfilé. Finns att köpa fryst av god kvalitet. Inte så hutlöst dyr och blir perfekt om den kaffemarineras. (Ska leta fram receptet.)

Ankliga hälsningar från fröken Dill
Skrivet av Gilius
 - 2007-12-31 01:40
Har börjat med maten nu(24 timmars recept på kött), kommer att uppdatera min blogg med fler bilder imorgon när det börjar bli klart.

Krabbrisotto med pilgrimsmusslor och ruccolagel

Enkelbiff alá Heston med Pommes Anna och rödvin/dijonsås

Salzburger nockeln

Kolla på http://www.hammar.se/mat

Gott slut på er alla.

/gilius
Skrivet av annamaria
 - 2007-12-29 13:08
Vi har ingen ICA Gourmet....tyvärr. Jag har även letat i fler butiker - finns ingen hjort.
Skrivet av Andreas
 - 2007-12-29 12:40
Riktigt festliga fiskrecept verkar vara en bristvara..?

Citat från: annamaria skrivet 2007-12-21 15:57
Eftersom jag bor i en by så köper jag griskött privat. Vildsvinskött är också supergott! Det brukar finnas på City Gross. Det borde funka med "vanlig" grislägg också. Kanske behöver lite mer tid i ugnen på låg värme bara. eller vad tror du?


City gross finns tyvärr inte heller häruppe... men kanske kunde man fråga på Ica Gourmet. Lite mer tid låter logiskt och det är ju inga problem att kolla till köttet då och då och låta det vara längre om det behövs.

Citat från: annamaria skrivet 2007-12-23 22:09
Ett annat tips.....Ankbröst med apelsin. Visst låter det gott!!  ;)


Jo det låter gott fast jag tycker det här med citrus i mat är lite knepigt... lätt att citrussmaken tar överhanden.
Skrivet av agnetasch
 - 2007-12-29 11:09
Vi har beslutat oss; vildsvinsstek. Med blåbärssky. Mycket blåbär blir det detta nyår ;D
Skrivet av annamaria
 - 2007-12-28 20:29
Älgstek hade jag gärna haft i frysen till blåbärsskyn...passar väl utmärkt!
Skrivet av Anne
 - 2007-12-28 10:10
Men äsch då :( Jag har en älgstek i frysen, kan man ha blåbärssky till den? Det låter SÅÅÅ gott. :)
Skrivet av annamaria
 - 2007-12-27 21:11
Svära vill jag göra nu! Det finns inte hjortfilé att få tag på. Har ringt city gross - det är för närvarande en bristvara och finns ej att ta hem nu. Jag som vill ha blåbärssky till min hjort. Jag får göra som du Roffe - Blåbärssky och OP  ;)

Skrivet av annamaria
 - 2007-12-27 14:56
Jag som nyss varit gravid tänker bara på all fisk som man inte får äta. Ingen fisk från Östersjön, inget rått, rökt eller gravat - det gäller vare sig fisken varit fryst eller ej. Inte insjöfisk alls heller. Det är inte lätt med fisk som gravid - dessutom utom lax. Torsk som dessutom finns på " inte-listan" pga rådande omständigheter...
Usch vad negativ jag blev men tyvärr så är inte fisk helt lätt som gravid. Det blir spännande Anne att höra vad blir till slut. Jag är pecis som du - lagar inte fisk alls ofta. Ska fundera lite...har ett recept i gömmorna - ska bara hitta det... ;D
Skrivet av agnetasch
 - 2007-12-27 09:28
Fast jag kan tänka mig att nappa på receptet i stället. Jag behöver en fiskförrätt.
Skrivet av Anne
 - 2007-12-26 22:10
Mjaaaaae... jag vet inte det jag, jag är själv väldigt oförtjust i smördeg. Möjligen hemgjord, men det är ju j-igt jobbigt. :) Kräsen typ jag, som du hör. :)
Skrivet av roffekock
 - 2007-12-26 18:54
En trevlig nyårs entré.

Du behöver en god fiskfilé, om du behöver, skär denna i lövtunna skivor. Lägg nu dessa skivor i en sköööönnnnnnnnnn marinad, endast enkla min,förslagsvis olivcitron olja.

Koka en vittvinsås a la Wedholm 50% vispgrädde 25% fiskfond och 25% vitt gott vin ,reducera till du har den rätta mallen i din sås.

Ta fram en smördeg och en port. soppskål med liten kant länst upp. Mät diametern på soppskålen och gör ett smördegslock som är ungf. 2cm större än din soppskål.

Nu lägger du din lövtunna fiskfileér i botten på soppskålen monterar såsen med smör, bara ös på det är bara nyår en gång om året!!!!

Nu slår du över sås på din fisk bara så det täcker,nu kan du lägga vilket garnityr som du tycker passar bäst till din fisk tex råa scampi,små smörsvängda champ. eller kantarell mm. Här sätter bara fantasin gränser.

Tag ett ägg och skira.gulan stryker du på kanten ung 1cm med bakpensel sätt dit smördegslocket och pensla med äggula klämm fast locket ordentligt så det inte kasar av i nästa fas.

Ungsbaka nu hela midivippen i 200gr ugnsvärme i mitten på din ugn. Nu ska du se att efter en liten stund ökar trycket i din soppskål och smördegen lyfter som en spärrballong, du ser på degen när den är färdig håll ögonen på den hela tiden,öppna inte ugnsluckan innan de är färdig ca 10 min.

Detta kallas för överbakad fiskcollage och är en trevlig entreé. när du nu serverar den så skär du en liten trekanthål i smördegen och dom underbara fiskdofterna stiger dig rakt upp i näsan. UNNNDERRRRRBBARTTTTTTTT.

Denna rätt är en paradrätt som du inte kan misslyckas med och bereder mycken nöje för dina gäster. Du behöver inget bröd till denna rätt den sitter fastlimmad på din skål. SKÅL

Träning ger färdighet.

/rolf
Skrivet av Anne
 - 2007-12-26 18:06
Annamaria - väldigt, väldigt bra fråga. Jag har ingen aning! :) Lagar sällan fisk, och det gör inte våra gäster heller, så det får bli lite improvisation. Ica hade nåt recept på marulk (eller torskrygg, får det nog bli, färsk fisk finns det ju knappast på nyårsafton..) med kräftstjärtar och pinjenötter, och skummig champagnesås. (Som dock får göras med alkoholfritt bubbel pga gravididet, nej inte min.) Det som varmrätt, och så jordärtskockssoppa till förrätt, funderar jag på...

Har du annars fisktips tar jag tacksamt emot :) Fast inte lax - pga samma gravididet, hon avskyr lax för tillfället :)

Annonser

Powered by EzPortal