Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Urban
 - 2007-05-23 20:37
Men kan det inte vara så att dom kommer från grossist vilket tar 2-3 veckor?..
En grossist i Amerikat kanske?
Skrivet av Andreas
 - 2007-05-22 10:27
Min kontakt på K-rauta trodde inte att det var Kina eftersom ledtiderna är så pass korta. Ledtiderna för Webers knivar är 2-3 veckor, kina brukar vara 12.
Skrivet av Urban
 - 2007-05-21 21:56
Hejja knivmannen!! nu ska sanningen fram  ;D
Skrivet av Knivmannen
 - 2007-05-21 21:51
Än så länge har jag nu fått reda på med ganska stor säkerhet att Weber Style knivarna tillverkas i Kina.
Ingen i Japan vågar erkänna att dom tillverkar dem. Men jag hoppas att jag får ett mer konkret svar inom någon vecka eller så.
Skrivet av Urban
 - 2007-05-20 18:33
Det gör du nog bäst i!.
Skrivet av patrixan
 - 2007-05-17 23:22
Bra knivmannen, jag tillhör en av dom som fått weber-feber och har varit på k-rauta, jag funderade också på att kanske köpa dom, då avvaktar jag lite  :D
Skrivet av Knivmannen
 - 2007-05-17 00:34
Ja, herregud. Mycket ska man se innan ögonen ploppar ur...  :o

Jag sökte lite på nätet för att försöka ta reda på tillverkaren, men än så länge hittade jag inget. Jag hittade dock det här: Crafted from the finest German molybdenum/ vanadium DIN 1.4116 grade steel, they successfully combine functionality with the safety and durability requirements for daily use.
Konstigt att det japanska molybden/vanadiumstålet nu har blivit tyskt.  :D

Jag skulle inte köpa dessa knivar, men det är min högst personliga åsikt. Alldeles för dyra för denna låga standardkvalitet.
Jag ska höra efter med mina kontakter för att ta reda på var dom tillverkas.
Skrivet av Andreas
 - 2007-05-10 19:05
Det är egentligen två saker som är dumma.
1) Att det är en maskin som testar livslängden hos skärpan - ja det skulle väl egentligen inte göra något - men att skära i kiselgummi...? Hur ofta skär man det hemma... Om maskinen då åtminstone skurit stekar.
2) Ja det är som Urban säger, ett maskintest säger inte ett skvatt om hur kniven känns att hålla i, handtagets utformning och material, balansen, kvalitetskänslan.

Tack förresten Urban!
Skrivet av Urban
 - 2007-05-10 18:11
Alldeles rätt Calle!.
Man kan ju fråga sig varför man gör ett sånt här test överhuvud taget och använder det som reklam.
Ok att dom gör det för sin egen skull för att se hur hållbar eggen är.
Men ska dom testas ska dom testas av människor som kan ge ett överbegripligt resultat i jämförelse med andra knivmärken.
Starkt jobbat Andreas!
Skrivet av crlhrv
 - 2007-05-10 17:34
Problemet är bara att maskinella test sällan simulerar realistiska förhållanden?
Skrivet av Andreas
 - 2007-05-10 14:54
Efter lite väntetid får jag till sist veta den mycket trevlige produktansvarige på  K-rauta att det inte finns något knivtest man kan få se. Ja det finns ett test, men det är inte offentligt. Testet är inte heller utfört av människor utan det handlar om ett rent mekaniskt test. De som gjort testen är Cutlery and Allied Trades Research Association. http://www.catra.org

De använder en sån maskin som syns här på bilden
http://www.catra.org/pages/products/kniveslevel1/st.htm

Det är en datorstyrd maskin som styr kniven mekaniskt och skär kort av kiselgummi och ser hur många kort kniven klarar att skära innan eggen är slut.

För att kunna jämföra sina knivar med andra så skickar tillverkarna sina knivar till Catra som jämför dem. tillverkaren får se sin del av resultaten men inte de andras, däremot ett medelvärde av de andra så de ser hur de ligger till.

Formuleringen i K-ratutas katalog kommer alltså från det test Weber själva beställt, och nu när jag kollar använder Weber själva i princip samma formulering på sin egen webbplats "dokumenterade testresultat placerar dem bland de bästa du hittar på marknaden".

Men när K-rauta nu känner till hur det ligger till är de inte nöjda med ett test som de inte kan visa, så nu har Webers försäljningschef i norden lovat att ta fram material som K-rauta kan använda. Gissar att det blir ungefär som här:
http://www.crucibleservice.com/datash/S30Vvs440C3.pdf - Se längst ner på sida 1
"CATRA (Cutlery and Allied Trades Research Association) testing shows that CPM S30V has 45% better edge retention than 440C."
Alltså något slags procentsats som visar hur Weberknivarna ligger i förhållande till annat.
Skrivet av Urban
 - 2007-05-07 19:42
Det var väl ungefär det svar man kunde förvänta sig. Hoppas att han finner fakta angående påståendet.
Skrivet av Andreas
 - 2007-05-07 16:18
Citat från: Urban skrivet 2007-05-06 19:25
Kan du inte ringa o fråga K-rauta. Dom borde faktiskt kunna stå för vad dom reklamerar för.


Bra idé! Har efter många om och men lyckats få tag i en produktansvarig för Weber hos K-rauta. Men han visste inte riktigt var uppgiften kom ifrån... han skulle återkomma till mig.
Skrivet av Urban
 - 2007-05-06 19:25
Knivarna såg ju fina ut.. Men var var fanns det dokumenterade testet?.
Kan du inte ringa o fråga K-rauta. Dom borde faktiskt kunna stå för vad dom reklamerar för.
Skrivet av Andreas
 - 2007-05-06 14:49
Weber gör grillar och grilltillbehör. Men tydligen har dom knivar också, såg en monter hos K-rauta i fredags, se bild nedan. Tog även en K-rauta katalog där det står "Dessa knivar har dokumenterat testresultat som placerar knivarna bland de bästa i världen." Men inte finns de då med i något av de knivtest jag sett...

En kockkniv kostar 799:-

Nån som vet vem som tillverkar Webers knivar? Och är de något att ha?

Annonser

Powered by EzPortal