En matbild

Guider

Matbloggat


Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn:
E-post:
Ämne:
Meddelandeikon:

Verifiering:
Segt som?:
Bra vad reder sig själv:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska


Ämnessammanfattning

Skrivet av: Andreas
« skrivet: 2012-08-25 12:49 »

Någon som sett livsmedelsverkets annons med rubriken "för dig som älskar surströmming"? Finns det verkligen inget fabrikat av surströmming där strömmingen kommer från vatten som inte har höga halter av dioxiner och pcb?
Skrivet av: Andreas
« skrivet: 2012-08-19 10:30 »

Mjo, fast Jan Söderström där som uttalar sig i ST äger ju Oskars surströmming och har alltså egenintresse av att säga att årets surströmming är toppen-toppen.
Skrivet av: Tobias
« skrivet: 2012-08-16 12:01 »

Smaksak?

ST 8 juni: "Det mesta pekar på att årets surströmming blir något utöver det vanliga. Vattnet har varit ovanligt kallt och strömmingen är fetare än på många år. "

http://st.nu/medelpad/soraker/1.4785250-surstromming-i-land-rekordtidigt
Skrivet av: Andreas
« skrivet: 2012-08-16 09:02 »

Surströmmingsakademins grundare Ruben Madsen berättar att årets surströmming tyvärr inte når några höjdarnivåer, han rekommenderar i stället att man försöker finna en burk från tidigare år.

Menar han alltså att alla fabrikat av årgång 2012 är mindre lyckade, hur har det i så fall gått till, vilka faktorer är det som gör att vissa årgångar blir sämre än andra? Måste nästan vara något med själva fisken då?
Skrivet av: kurt
« skrivet: 2012-08-14 13:12 »

Surströmmingsakademins grundare Ruben Madsen berättar att årets surströmming tyvärr inte når några höjdarnivåer, han rekommenderar i stället att man försöker finna en burk från tidigare år. Själv har han provat en 15 år gammal burk!

–?Den blir mjukare och rundare och faktiskt nästan lite gräddig.

Men det gäller att man har en kontrollerad förvaring. Det räcker inte med kylskåp, för där går temperaturen för mycket upp och ner.
Risk finns annars att mjölksyran bryter ner fiskens protein vilket bildar en fiskkräm i burken. Själv lagrar han burkarna i 1,2–2 grader.

–?Finns det fisk i burken kan man äta den, det är principen, säger Ruben Madsen.

http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleID=7082303
Skrivet av: agnetasch
« skrivet: 2011-08-14 19:06 »

Snart är det surströmmingspremiär! :D Är det någon som sett 2011 års fiskar recenseras?
Skrivet av: webguide
« skrivet: 2010-01-23 18:35 »

Jag är uppvuxen med surströmming och när jag var liten så brukade vi ha surströmmingskalas varje år. När burkarna öppnades brukade jag sticka dit en handduk och dränka hälften i så spadet. Haha...sen gick jag runt och luktade på handduken=)
Crazy..men gott=)

Urk! :)
Skrivet av: Lucy
« skrivet: 2010-01-21 21:23 »

Surströmming äter man en gång per år, varför skulle EU stoppa oss?

Säg det till min pappa, han äter surströmming så ofta han kommer åt under säsongen kan bli upp till 10 gånger och skulle han få som han vill skulle han äta det en gång i veckan, men det går inte frugan med på  :)
Själv är jag ingen vidare surströmmingsälskare men tycker verkligen att EU kan ha bättre saker för sig än att förbjuda detta!
Skrivet av: agnetasch
« skrivet: 2010-01-21 12:11 »

Egentligen begriper jag inte artikeln ???
Vi ska inte få fortsatt dispans att tillverka o äta surströmming för att strömming innehåller dioxin. Livsmedelsverket rekommenderar oss att äta strömming högst en gång per månad p.g.a detta. Surströmming äter man en gång per år, varför skulle EU stoppa oss?
Skrivet av: helfgren
« skrivet: 2010-01-17 12:15 »

Får hoppas att dem inte tar bort denna underbara fisk, kan bli så om man läser detta.

http://st.nu/start/timra/1.1728390

MVH// Henrik
Skrivet av: Gilius
« skrivet: 2009-08-19 16:34 »

Borkbosuringen är den enda jag äter, kan rekommenderas.

http://www.thl.se/bork/

/gilius
Skrivet av: agnetasch
« skrivet: 2009-08-19 16:07 »

Dags för surströmmingspremiär 2009! :D
I år såg jag till min glädje att det fanns andra märken än Röda Ulven i ICA-butiken; Kallax o Oskars. Den senare i filévariant (som jag föredrar)
Både Norrbottenskuriren o NSD gav höga betyg till Oskars i filéklassen. Så den ska jag köpa + mandelpotatis o hårt tunnbröd.Gul lök vill någon ha o klämfantasterna får väl ha lite mjukt tunnbröd.
I år tror jag att jag hoppar över testtillbehören; nu har vi provat messmör, rödbetsmarmelad o äppelmos. Ingen var någon höjdare. Tomater säger Surströmmingsakademin att man kan ha, några såna kan man ju ev plocka fram.
Funderar allvarligt på att skippa svagdrickan i år o prova Royal Red, ett danskt rött öl, istället. Det är lite sött o milt o kanske passar i sammanhanget.
Ooouuu vad det ska bli gott! Jag dreglar redan :P
Skrivet av: Rymdsmula
« skrivet: 2008-12-30 14:57 »

Jag är uppvuxen med surströmming och när jag var liten så brukade vi ha surströmmingskalas varje år. När burkarna öppnades brukade jag sticka dit en handduk och dränka hälften i så spadet. Haha...sen gick jag runt och luktade på handduken=)
Crazy..men gott=)
Skrivet av: helfgren
« skrivet: 2008-12-08 16:38 »

Nej fy sjutton , då låter vi bli , vill ju inte få några dåliga minnen med surströmming inte .  ;)

MVH// Henrik
Skrivet av: agnetasch
« skrivet: 2008-12-08 11:06 »

Jag har hört talas om att man ska kunna göra som typ janssons frestelse fast med surströmming
Min mamma gjorde en sån på 40-talet; hon talade med fasa om den resten av sitt liv. Men prova du ;D

Rökt surströmming kan bli för salt; jämför med gravad o rökt makrill:
http://matforum.nu/index.php?topic=62.msg583#msg583
- Annonser -