En matbild

Guider

Matbloggat


Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn:
E-post:
Ämne:
Meddelandeikon:

Verifiering:
Segt som?:
Stockholm i mitt hjärta, en blandning av sött och?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska


Ämnessammanfattning

Skrivet av: margita moreborg
« skrivet: 2016-12-03 10:40 »

Högbolimpa 

BRA som julklapp med cellofan och röda band kring limpan.
Den är god när man är sugen på ett lite sötare och kompaktare bröd.
Handla hem alla ingredienser, sedan går det lätt att göra ett antal limpor då och då.

Högbolimpa

(Receptet är för 1 limpa)
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat. Salt och bikarbonat ska blandas väl med mjölet innan vätskan tillsätts.
2 msk vetegroddar
1/2 dl vetekli
3/4 dl rågkross
1,5 dl grahamsmjöl
2,5 dl vetemjöl
1 dl russin
1 dl hela mandlar
1 dl torkade aprikoser
3/4 dl solrosfrön
5 dl fil
1 dl mörk sirap ger mörk smak och färg, ljus sirap blir lite knäckigare och brödet något ljusare.

Gör så här: Blanda alla ingredienser i en bunke.
Häll över fil och sirap och blanda till en jämn smet.
Smörj och bröa en brödform och häll i smeten.
En mindre, avlång form passar bäst.
Grädda i 175 grader i cirka 80-90 minuter.
Skrivet av: irmaberg
« skrivet: 2016-11-18 17:46 »

Jag gjorde portionsbröd med surdeg.
Skrivet av: webguide
« skrivet: 2016-10-17 06:42 »

Sirapslimpa:
500 gram vetemjöl
300 gram vatten
25 gram vetegluten (för att öka proteinhalten i mjölet)
15 gram aktiv torrjäst
50 gram ljus sirap
20 gram smör
5 gram salt (jag använder salt från Läsö)

Kör 5 minuter i maskin, tillsätt salt och smör i bitar och kör 5 minuter till.
Jäs degen i ca 2 timmar (tryck ner den efter halva tiden), forma till en limpa coh pensla med äggula upprörd i vatten + en nypa salt och låt den vila en stund och baka av den till 96 grader i 200 graders ugn.
Skrivet av: j.lelle
« skrivet: 2016-10-16 14:49 »

Jag gjorde vitt bröd med jäst från Vm bagaren Håkan Johanssons youtube kanal

https://www.youtube.com/channel/UC-nENCh_fFTfivq4bfIx_zg

Lite lurigt att göra flätan annars väldigt enkelt och gott. 
Skrivet av: spenaten
« skrivet: 2015-07-03 19:40 »

Bakade ett surdegsbröd igår på:

200 g grovt vetemjöl
600 6 vetemjöl
15 g salt
460 g vatten
400 g surdegsgrund

Gräddade det i en form på 4 liter tills brödet nådde 96 grader.
Skrivet av: Cat
« skrivet: 2014-05-17 07:32 »

Nyttigt LCHF bröd gjort på zucchini och (lite)morot!! Jättesaftigt och gott :)

http://catbje.se/recept/glutenfritt-brod/
Skrivet av: vilsjin
« skrivet: 2013-11-05 09:30 »

Skrivet av: Christina
« skrivet: 2013-09-24 21:56 »

Jag bakade ett franskt lantbröd med levain. Fördelen med att baka med levain är att  du kan spara levainen i kylskåp i flera månader utan underhåll. Det är bara att pigga upp den dan innan du vill baka. Brödet blir sagolikt gott med knaprig skoprpa och segt inkråm, recept på  http://slowfood-tinna.blogspot.se/
Skrivet av: webguide
« skrivet: 2013-05-05 11:20 »

Skrivet av: Rockbruden
« skrivet: 2013-05-03 20:49 »

Idag bakade jag bröd med korn och malt som silats bort efter öltillverkning.
farsan fick den där kornblandningen efter att ha varit på ölbryggarkurs med jädraöl  :P
Skrivet av: Robert021
« skrivet: 2013-01-19 16:24 »

Snart ska ett råg- och morotsbröd in i ugnen. Det ska bli spännande att se hur det smakar.
Skrivet av: smakakarin
« skrivet: 2013-01-07 15:50 »

Skrivet av: annamaria
« skrivet: 2012-07-28 20:29 »

Har precis rört ihop en fördeg (vete) till morgondagens bak. Min förhoppning är att det ska bli ett bröd med god skorpa och lite håligheter. Ska fundera över natten på om jag ska baka det i en gryta eller jäsa i jäskorg.
Skrivet av: MarkusJ
« skrivet: 2012-05-16 12:20 »

- Annonser -