En matbild

Guider

Matbloggat


Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn:
E-post:
Ämne:
Meddelandeikon:

Verifiering:
Segt som?:
Allting har en ände, men vad har två?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska


Ämnessammanfattning

Skrivet av: Frida staf
« skrivet: 2018-04-22 20:10 »

Nu ni! Ska ni få både en grym dipp till chips och till nacho tallrik! Turkisk lr grekisk yoghurt.  Riv vitlök efter smak. Lite limejuice, obs: färsk! Salt. Och lite lite lite vitpeppar. Grym till chips. Och till nachos. Samma sak fast utan vitpeppar men oxå citronjuice! Grym!!! Varsågod!
Skrivet av: agnetasch
« skrivet: 2012-10-20 11:08 »

Igår gjorde jag en god majsröra som jag hittade på en jaktsida. Tack grabbar för den! Vi åt den till kycklingvingar o sallad men den måste vara lika god som dip:

Majsdip 2-3 p
1 liten burk majs
1 hackad vitlöksklyfta
Salt
1 tsk chiliolja
2 msk majonnäs
Stek majsen. Stek med vitlöken i sista sekunden. Salta lite, mixa o låt svalna.
Smaksätt med chiliolja o majonnäs.
Skrivet av: bryggens
« skrivet: 2009-07-24 16:04 »

Varför inte göra en vitlöksstark Guacamole?
Passar bra till Nachos.
Skrivet av: Dominoo
« skrivet: 2009-07-24 15:17 »

Jag tänkte mysa framför soffan ikväll med en Nachotallrik...men kan inte komma på hur man gör en god vitlöksdipp??
Ni som vet...snälla svara!!!
Skrivet av: annamaria
« skrivet: 2009-07-12 17:21 »

Chipsgratäng åt jag för många år sedan. Det var med tonfisk osv som du beskriver agnetasch. Chipsgratäng låter verkligen skumt men det var gott vad jag minns. Googlade lite nu och såg att det fins en massa olika chipsgratänger. Alla ohyggligt onyttiga men det kanske det kan vara värt när det är dags för semester på fredag.  ;D ursäkta att jag hamnade utanför ämnet.

Den här kanske: http://www.matklubben.se/recept/enkel_chipsgrataeng_7265.html

Ja den är framgooglad Andreas.  ;)
Skrivet av: agnetasch
« skrivet: 2009-07-12 11:02 »

En lite matigare dip; en burk tonfisk, en halv gul lök, ett par msk kapris, salt, vp o pressad citron. Mixa tillsammans med några dl gräddfil (=efter smak) o  doppa rostade brödstänger i.
Skrivet av: sparwen
« skrivet: 2009-07-11 22:34 »

En variant jag gör består av grekisk- eller turkisk yoghurt eller gräddfil, vitlök, spiskummin, paprikapulver och cayennepeppar.

Jag har inga exakta mått utan höftar lite. Testa! Det blir kanon.
Skrivet av: crlhrv
« skrivet: 2009-02-15 16:05 »

bryggens: kärt barn har många namn..
Skrivet av: bryggens
« skrivet: 2009-02-15 15:13 »

Guacamole??
Skrivet av: crlhrv
« skrivet: 2009-02-15 12:40 »

agnetash: aaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhh hhh!!!!!!!! det måste vara typ den! jag ba googlade på "bill clinton chips dip" och fick upp allsköns onämnbara sidor om att "dippa" någonting.
Skrivet av: agnetasch
« skrivet: 2009-02-15 11:23 »

Kan det vara lite likt den här?

Avokadodip
1 mogen avokado
1 msk finhackad lök
1 krm salt
2 tsk pressad citron
1/2 grön finthackad paprika
1/2 - 1 dl gräddfil
Klyv avokadon och ta bort kärnan.
Gröp ur fruktköttet med en sked och
mosa det med en gaffel i en skål. Blanda
det med lök, salt, pressad citron och
det fint hackade paprikan. Tillsätt gräddfil efter behag.


Skrivet av: crlhrv
« skrivet: 2009-02-15 08:51 »

se där, det fanns lite idéer trots allt!

en gång, för många år sedan, (säkert 15 år sedan) läste jag i Aftonbladet om Bill Clintons favoritdip, den innehöll bl.a. avokado och gul lök. jag har för mig att man mixade allting, men det behöver inte alls vara så. det är ingen som känner igen beskrivningen eller något liknande recept? jag har sökt förgäves och då den var riktigt god så vill jag göra den igen.
Skrivet av: linnwegemo
« skrivet: 2009-02-15 07:30 »

Jag tycker att youghurt och sweet chilisås blir en god dip/kall sås. Eller creme fraiche och ajvar relish.
Skrivet av: Afram Haffo
« skrivet: 2009-02-15 02:01 »

1dl Creme fraiché en hackad vitlöksklyfta eller 3 efter smak , strö på grillkrydda, en klyfta nypressad lime, lite riven habanero så att den inte blir för het , jalapenospad ca 1/2 matsked, och lite annanas juice , blanda allt och vipps så har du en supergod dipp :)
Skrivet av: ivanl
« skrivet: 2009-02-15 00:31 »

Färdig hummus av fabrikat Maxos ... särskilt den pikanta sorten med vitlök och chilepeppar.
Tag av locket, drag av folien och dippa.
- Annonser -