En matbild

Guider

Matbloggat


Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn:
E-post:
Ämne:
Meddelandeikon:

Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska


Ämnessammanfattning

Skrivet av: Keb
« skrivet: 2009-08-14 16:47 »

Snabbaste, enklaste och godaste (IMHO), dock varken billigaste eller nyttigaste kommer här:

Häll valfri mängd vispgrädde i en kastrull, sjud på svag värme tillsammans med mörk choklad i bitar tills chokladen smält.  :P
2 dl grädde och 50 g choklad kan vara en start.

/Keb
Skrivet av: MatgeekJohan
« skrivet: 2009-07-08 15:04 »

När jag pluggade var min standard (billig och inte så fet)
1 del kakao
1 del vatten
1 del socker

Koka upp, låt sjuda och när den kokat ihop sig lite häller man den över glass.
Smarrigt! :)
Skrivet av: Kari
« skrivet: 2009-04-29 20:58 »

Hmm, det var visst EXAKT en månad sist för chokladsås... *märkligt*
Å så blev det idag... Med persikohalvor... *mums*
Skrivet av: Kari
« skrivet: 2009-03-29 14:38 »

Har nu testat lite..

1+1+1 dl + 1 msk majsmjöl är den bästa hittills.

Fortsättning följer! ;D

Någon som fått fler idéer?

Skrivet av: Kvasthilda
« skrivet: 2009-03-22 18:23 »

Min bästa snabba chokladsås:

50 g smör
2 dl strösocker
2 msk kakao
0,5 dl mjölk

Smält smöret. Blanda i socker, kakao och mjölk. Låt koka upp. Klart!

OBS! Om man låter det koka längre än fem sekunder så blir såsen kolaseg och stelnar omedelbart i kontakt med den kalla glassen. Det är inte alls äckligt, bara opraktiskt! :P
Skrivet av: Mickan
« skrivet: 2009-03-18 09:16 »

Mormor blandade alltid lika delar vatten, socker och kakao - och det blir faktiskt en jättegod sås. Jag äter den kall men den kan säkert värmas..

Den varianten gör jag också. Man kan hotta upp den med några droppar pepparmintolja, hackade nötter, passerade hallon, kanel mm. Den står sig länge om man kan hålla tassarna (eller skeden) borta!
Skrivet av: Tom
« skrivet: 2009-03-18 08:37 »

Jag brukar ta:
1dl grädde
1dl socker
1dl kakao

Röra ihop, koka upp och låta det koka 1 minut, blir det något över så brukar jag ställa in det i kylen och sen brukar frugan gå omkring med en sked i handen och se till att den försvinner  :D
Skrivet av: Anne
« skrivet: 2009-03-18 08:05 »

Mormor blandade alltid lika delar vatten, socker och kakao - och det blir faktiskt en jättegod sås. Jag äter den kall men den kan säkert värmas..
Skrivet av: Kari
« skrivet: 2009-03-18 01:02 »

Helt onödigt på alla sätt men.... Chokladsås är ett måste när man vill dränka sin vanlijglass till oigenkännlighet, eller hur?

Självklart blandar man sin egen varje gång på måfå, ibland lyckas det och andra gånger inte. Nu vill jag lära mig detta en gång för alla ;D

Snabb och enkel, helst varm chokladsås, hur gör man?

- Annonser -