En matbild

Guider

Matbloggat


Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn:
E-post:
Ämne:
Meddelandeikon:

Verifiering:
Segt som?:
Allting har en ände, men vad har två?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska


Ämnessammanfattning

Skrivet av: Karolina
« skrivet: 2012-02-17 07:55 »

Jag har också tänkt på att de har håret löst, men det är väl för att de ska se snyggare ut ;)

Jag gillar den här säsongen, deltagarna verkar jätteduktiga jämfört med förra året.

Kollade apropå inget på typ fem minuter av Junior Masterchef Australia, men orkar inte med lillgamla barn. Uääääk.
Skrivet av: Lucy
« skrivet: 2012-01-25 20:58 »

Håller med, den australiensiska varianten är så mycket bättre! Proffsiga programledare, bättre tävlande och matfokus!
Apropå australiensiska varianten - någon som sett att de har en "Junior Masterchef Australia" också - först väldigt skeptiskt till detta tävlande för barnen men tyckte ändå att det var riktigt bra, barnen (den minsta 8 år!!!) är helt fantastiskt duktiga och det tävlas ju i så mycket annat så varför inte i mat också även för barn. Lite småroligt i alla fall!
Skrivet av: tant mossa
« skrivet: 2012-01-24 13:47 »

Jag såg förra omgången av Mästerkocken och redan då undrade jag över att ingen hade något på huvudet. Alla som gillar hår i maten kan ju räcka upp handen. Ska man låtsas vara i köket på en restaurant så ska man väl följa de enklaste hygienföreskrifterna, kan man tycka. En visit från Miljö- och hälsa skulle kanske vara på sin plats. Herr Morberg brukar ju inte vara noga med att ha något på skallen utan slänger omkring med kalufsen över maten. Trodde kanske de andra kockarna skulle föregå med gott exempel.
Skrivet av: Andreas
« skrivet: 2012-01-13 13:06 »

I dagens tidning berättas att Umeå kommun sponsrat årets upplaga av Sveriges mästerkock med lokal och vaktmästare till en totalkostnad av 19000:-

Undrar just hur många fler kommuner som bidrar och med hur mycket..?
Skrivet av: Mickan
« skrivet: 2011-05-18 07:01 »

Håller med, den australiensiska varianten är så mycket bättre! Proffsiga programledare, bättre tävlande och matfokus!
Skrivet av: Karolina
« skrivet: 2011-05-17 18:00 »

Åh, nu tittar jag på tredje säsongen av australiens mästerkock och det - är - ju - så - bra! Jag vet inte varför jag ens brydde mig om att titta på Snorberg och Mannerfjant, matlagningsprogram ska ju handla om MAT och inte massa flams. Aldrig mera sveriges mästerkock!
Skrivet av: Hasse
« skrivet: 2011-04-20 18:59 »

Louise Johansson säger så här till Aftonbladet[1] apropå att Jennie Benjaminsson uttryckte sig (minst sagt) lite småsyrligt när Louise vann med sitt dillkött:

  - Ibland vinklas hon [Jennie] för att framstå på ett visst vis fast hon är jättego.

Må bäste kock vinna! För övrigt tror jag inte att någon av dem skulle ha något problem att få jobb i restaurangbranschen om de skulle vilja det.

[1] http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article12878411.ab
Skrivet av: Andreas
« skrivet: 2011-04-20 18:45 »

Jo om de tänkt så långt det vill säga, det är ju inte säkert det är samma produktionsbolag på boken som på dokusåpan. Och det beror också lite på hur man resonerar, vissa menar ju att all publicitet är bra...
Skrivet av: Karolina
« skrivet: 2011-04-19 21:05 »

Boken Sveriges mästerkock kan köpas på torsdag! "Boken som ger dig allt om maten, personerna och de hemliga knepen!" På framsidan står "14 deltagare - 3 domare - 1 vinnare - de bästa recepten"

Det är väl snarast en dramaturgiregel att framställa vissa i dålig dager i dokusåpor som denna...

Tror ni då, som jag, att det tyder på att Louise blir vinnaren? Jag utgår ifrån att de kommer att vilja sälja vinnarens kokbok, och inte vill de väl framställa vinnaren i dålig dager?
Skrivet av: Andreas
« skrivet: 2011-04-19 20:38 »

Boken Sveriges mästerkock kan köpas på torsdag! "Boken som ger dig allt om maten, personerna och de hemliga knepen!" På framsidan står "14 deltagare - 3 domare - 1 vinnare - de bästa recepten"

...de andra deltagarna blir sminkade, men att Jennie får ha sina påsar under ögonen och vinterspruckna läppar kvar. But why? Är det för att man ska gilla henne mindre? Konspirationsteoretikern i mig tror det!

Det är väl snarast en dramaturgiregel att framställa vissa i dålig dager i dokusåpor som denna...
Skrivet av: Karolina
« skrivet: 2011-04-19 09:53 »

Håller helt med. Även om maten skulle smaka bra, vilket vi trots allt inte kan veta, så är den ganska förutsägbar och trist. Sedan om de vinklar kvittar för man kan inte säga att Åke "fuckade" upp köttet när hon själv var med på att försteka det. Sedan ser hon så sliten ut, redan i den unga åldern.

Men det där med att hon ser sliten ut undrar jag lite över. Det verkar ju som att det finns något slags sminkteam, och att de andra deltagarna blir sminkade, men att Jennie får ha sina påsar under ögonen och vinterspruckna läppar kvar. But why? Är det för att man ska gilla henne mindre? Konspirationsteoretikern i mig tror det!
Skrivet av: Mickan
« skrivet: 2011-04-18 18:01 »

Sedan ser hon så sliten ut, redan i den unga åldern.

He he!
Skrivet av: Wolfman
« skrivet: 2011-04-18 11:40 »

Håller helt med. Även om maten skulle smaka bra, vilket vi trots allt inte kan veta, så är den ganska förutsägbar och trist. Sedan om de vinklar kvittar för man kan inte säga att Åke "fuckade" upp köttet när hon själv var med på att försteka det. Sedan ser hon så sliten ut, redan i den unga åldern.
Skrivet av: Karolina
« skrivet: 2011-04-16 14:19 »

Ja, det är lite upplagt för att man ska tycka illa om Jennie. Det är svårt att veta hur mycket det är att producenterna klippt "elakt" och hur mycket hon bara är taskig. (T ex den scenen när någon åkte ut och alla grät, och så klipper de in en närbild på Jennie som står och ser ond ut, haha.)

Jag tycker att hon verkar laga sjukt trist mat också, men det har hon ju gemensamt Louise. Varför lagar två unga tjejer så mycket gubbmat? Är det för att juryn ska gilla det, eller ser trenden ut så just nu?
Skrivet av: Wolfman
« skrivet: 2011-04-15 11:16 »

Sry! Jag menade Jennie (hon som är i final). Visst! Kör med ganska förutsägbar stil för det "moderna". Vi vet ju dock inte hur det smakar, men jag tror nog att di tre kan avgöra :). Men som köksa vete hundan om jag hade klarat av henne. Dåliga hygienvanor och attityd - tag bara "Å så fuckar han upp köttet" Hon var ju själv med och bestämde att de skulle "försteka" biffarna - att ingen stoppade dem är för mig en gåta. Att sedan dryga sig med att skylla på andra går fetbort i min värld.
- Annonser -